SHL Svenska Hockeyligan AB

VÄLKOMMEN TILL EN NY SÄSONG AV FANTASY SHL

Dela

Idag slår vi upp portarna för Fantasy SHL för säsongen 2024-25, vårt fantasyspel där nästan 35.000 användare deltog under fjolåret. Med en budget på 100 miljoner väljer man ut 15 spelare från SHL-klubbarna, där spelarnas prestationer på isen omvandlas till poäng för sitt lag. Tävla mot kompisar, andra supportrar och ja, hela Sverige, i kampen om vem som är bäst!

Fantasy SHL går nu in på sin tredje säsong och baserat på den mängden frågor som strömmat in verkar hockeysuget vara större än någonsin. Under fjolåret lockade spelet nära 35 000 användare, vilket var en ökning med 45 procent sedan premiärsäsongen. Vi är tacksamma för ert stora engagemang, och inför den här säsongen gör vi som “Mondo” och höjer ribban ytterligare. Mot nya rekord!

Här listar vi några av nyheterna ni kommer att se från och med den här säsongen.

Ny hemsida
En betaversionen lanserades i slutet av förra säsongen, som nu har optimerats ytterligare och erbjuder bland annat en bättre filtrering på spelare, enklare sökfunktioner, fler listor, livechatt, kompischatt och mycket annat. 

Nya funktioner
En nyhet inför den här säsongen är funktionen “Välj automatiskt” som kan hjälpa dig att fylla ut resten av ditt lag, eller ta ut hela truppen åt dig. Med ett enda klick får du ett förslag på ett lag som innehåller några toppspelare, några från mellanprisklassen och några billiga spelare. För den som är ny i spelet eller inte känner till ligan särskilt bra, kan det här vara en bra hjälp för enkelt komma igång och få ihop ett lag.

Nytt utseende
Det kommer att märkas av en del visuella förändringar den här säsongen. Fantasy SHL-loggan har uppdaterats och såväl spelet som dess sociala medier har fått en ny stil. Spelarkorten har en ny design, som bland annat förtydligar vilka spelare som är veteraner eller juniorer, vem du har valt som kapten och assisterande samt vilka spelare som påverkas av ett aktivt coachkort.

Vi kan också meddela att titlarna från Årets, Månadens och Veckans Coach kommer att väga extra tungt den här säsongen. Mer om vad som väntar på prisbordet återkommer vi med lite senare!

Registrera dig och testa!
Det är gratis att registrera ett lag och du kan byta spelare fritt fram till deadline den 21 september. Utmana kompisarna, kontoret, idrottslaget eller familjen genom att skapa en kompisliga, så ökar prestigen ännu mer. 

På fantasy.shl.se bjuds det på nyheter, tips, expertanalyser och mycket annat varje dag fram till SHL-premiären och under hela säsongen.

###

Så fungerar Fantasy SHL

Fantasy SHL går ut på att sätta ihop ett slagkraftigt lag som du tror kommer att göra bra ifrån sig under grundserien i SHL. Poängberäkningen baseras på dina spelares faktiska insatser i ligan, i form av bland annat mål, assist, skott, tackling, blockerade skott, speltid och plus/minus.

Din budget ligger på 100 miljoner fiktiva kronor, som ska räcka till totalt 15 spelare (två femmor, en målvakt och en avbytarbänk i form av målvakt, back, center och forward).

Det är upp till dig hur du vill fördela budgeten på dessa 15 spelare. Går du på tre-fyra storstjärnor kommer du behöva vara sparsammare på övriga positioner. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2024/2025 är: Brynäs IF, Frölunda Hockey, Färjestad BK, HV71, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, MoDo Hockey, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye