Svenska Friidrottsförbundet

Silver till Ida Nilsson och brons till Emilia Brangefält på trail-VM i Thailand

Dela

Det blev dubbla medaljer till de svenska tjejerna under trail-VM i Thailand genom Emilia Brangefält som tog brons på short trail och Ida Nilsson som knep silvret på long trail.

Ida Nilsson på prispallen. Foto: Kerstin Rosenqvist
Ida Nilsson på prispallen. Foto: Kerstin Rosenqvist

Under andra dagen på trail-VM i Thailand blev det medaljsuccé för de svenska damerna när Emilia Brangefält först kammade hem en bronsmedalj på korta distansen 38.4 kilometer och Ida Nilsson sedan följde upp med ett silver på den långa distansen 78.7 kilometer.

– Det kändes sjukt bra uppför och kunde plocka in mycket där. Jag gick ut lugnt och plockade placeringar allt eftersom. Jag visste inte alls var jag låg i loppet men när jag passerade Sebastian så sa han att jag låg tvåa och jag trodde inte det var sant, berättar Emilia Brangefält efter loppet och fortsätter:

–  Det känns helt ofattbart och helt magiskt. Och helt chockerande att jag är yngst av alla i loppet också. Helt klart över alla mina förväntningar.

Ida Nilsson lyckades hålla undan för alla, utom favoriten Blandine L’Hirondel från Frankrike.

– Det kändes bra långt in i loppet och jag satsade mot segern men de sista två timmarna blev jag så trött att det inte gick att hålla undan för Blandine, säger Ida Nilsson efter målgång.

Läs mer på friidrott.se.

Bilder

Ida Nilsson på prispallen. Foto: Kerstin Rosenqvist
Ida Nilsson på prispallen. Foto: Kerstin Rosenqvist
Ladda ned bild
Emilia Brangefält. Foto: Karl Avedal
Emilia Brangefält. Foto: Karl Avedal
Ladda ned bild

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum