VisitDenmark

Skagens Vinterbadarfestival – populärare än någonsin

Dela

Att ta sig ett dopp i havet trots snö och minusgrader har blivit populärt. För åttonde året arrangeras Skagens Vinterbadarfestival och intresset är rekordstort. Den 24-27 januari kommer cirka 300 festivaldeltagare kasta sig ut i Skagens iskalla vatten.

Photo: Turisthus Nord
Photo: Turisthus Nord

Skagens Vinterbadarfestival startade 2012 som Danmarks första och enda festival för vinterbadar-entusiaster. För många vinterbadare har det blivit en tradition att ta sig till Skagen, Danmarks nordligaste punkt, för att träffa andra vinterbadar-entusiaster under januari. Festivalen har under åren utvecklats och är nu ett event där entusiasterna får dela även andra spännande upplevelser under trevliga former och gemenskap

Arrangörerna bakom festivalen, Skagen Vinterbaderklub Isbryderna (Isbrytarna på svenska), anser att den sociala biten kring vinterbadning är viktig och har därför bestämt att sätta en max gräns på 300 deltagare. Från och med torsdag 1 november kan man anmäla sig till Skagens Vinterbadarfestival och arrangörerna förväntar sig att arrangemanget blir fullbokat inom 24 timmar.

- Vi är glatt överraskade över det stora intresset för festivalen och det blir en tuff kamp om platserna, säger Mette Hurst, ordförande hos Isbryderna.

- Om det blir aktuellt kommer vi att upprätta en väntelista. För oss som arrangörer är värdskapet och den trevliga gemenskapen viktig. Vi vill försäkra oss om att alla deltagarna får en härlig upplevelse. Det är många som deltar år efter år på festivalen och för oss känns det nästan som att få familj och vänner på besök.

Skagens Vinterbadarfestival arrangeras av Skagen Vinterbaderklubben Isbryderne i samarbete med Turisthus Nord. Vinterbadarfestivalen äger rum 24-27 januari 2019.

-------------------------------------------------------

Kontaktperson och ytterligare information:

Mette Hust

Mail: mettehust@skagennet.dk

Tel: 0045-21 28 26 99

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Photo: Turisthus Nord
Photo: Turisthus Nord
Ladda ned bild
Photo: Turisthus Nord
Photo: Turisthus Nord
Ladda ned bild
Photo: Turisthus Nord
Photo: Turisthus Nord
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 708 85 54 28http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks officiella turistorganisation med huvudsäte i Köpenhamn och marknadskontor i nio länder runt om i världen, bland annat i Stockholm.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Nytt Spa i ikoniska byggnader i Köpenhamn7.9.2020 08:15:00 CESTPressmeddelande

Ett nytt spa har sett dagens ljus i Köpenhamn i början av september. Det är AIRE Ancient Baths, som redan är etablerade ibland annat New York och Barcelona, som har öppnat upp i en av Carlsbergs historiska byggnader där också Hotel Ottilia ligger. Närmare bestämt i de gamla källarvalv där Carlsberg förvarade tonvis med malt som behövdes till öl-produktionen när bryggeriet var i drift. En av de mer spektakulära behandlingarna är ett vinbad där spa-besökaren bland annat ligger i ett bad med spanskt rödvin i 30 minuter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum