Patent- och registreringsverket

Skynda att fynda – en genomgång av ditt företags immateriella tillgångar

Dela

Visste du att du som företagare har möjlighet att få ersättning både för en professionell genomgång av ditt företags immateriella tillgångar och/eller registreringsavgiften för varumärke, design och patent? Nu öppnar möjligheten att ansöka om finansiering från SME Fund. Men glöm inte att det är först till kvarn som gäller.

Från och med nu och fram till den 16 december har små och medelstora företag möjlighet att söka bidrag från EUIPO:s SME Fund.
Rådgivare tittar på din affärsmodell, dina produkter eller tjänster och tillväxtplaner och hjälper dig att identifiera de viktigaste immateriella tillgångarna ur ett affärsperspektiv. Tjänsten kan hjälpa dig att bestämma vilka immateriella rättigheter du ska ansöka om och hur du ska utforma din strategi för immateriella tillgångar i framtiden.
Har du redan registrerat immateriella rättigheter får du råd i hur du kan utveckla din immaterialrättsportfölj.


- Den här genomgången av företagens tillgångar är jättebra. Företaget får en tydlig koppling mellan de viktigaste immateriella tillgångarna och hur de ska hanteras affärsmässigt, säger Anna Lundqvist, strategisk samordnare på Patent och Registreringsverket, PRV.


Mer information om hur du söker hittar du här: https://www.prv.se/sv/foretagare/sme-fund-eu-bidrag/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) är myndigheten för immaterialrätt, såsom patent, varumärke, design och upphovsrätt, och arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant med syfte att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Idag skrivs historia - sista hindret borta för ett enhetligt patent20.1.2022 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Redan 2009 kom 25 länder inom EU överens om en lösning för att uppnå ett enhetligt patentsystem. I praktiken har lösningen dock inte kunnat sjösättas eftersom frågor om överenskommelsernas giltighet väckts i den tyska författningsdomstolen och det har dragit ut på tiden. Men nu har alla inblandade länder givit klartecken och det enhetliga patentsystemet ser ut att kunna träda i kraft hösten 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum