Solna stad

Skytteholmsskolans mellanstadium återöppnas

Dela
Den 15 december beslutade skolnämnden att återöppna Skytteholmsskolans mellanstadium. Beslutet innebär att Skytteholmsskolan, som idag är en F-3-skola, blir en F-6-skola.

Införandet av årskurs 4–6 sker stegvis genom att årskurs 4 startar höstterminen 2023, sen växer skolan en årskurs åt gången. Det innebär att Skytteholmsskolansmellanstadium kommer att vara fullt utbyggt när höstterminen 2025 inleds.

- Det finns en vilja bland föräldrar och barn att återöppna mellanstadiet på Skytteholmsskolan. Tillsammans med den budget som har beslutats och som innebär en förstärkning om 40 miljoner kronor till skolnämnden ser vi till att påbörja arbetet med att göra Solna till en attraktiv skolkommun. Det säger Eva Eriksson, tillträdande ordförande i skolnämnden, Solna stad.

Beslutet innebär att elever som idag går på Skytteholmsskolan i årskurs 3 automatiskt kommer fortsätta på skolan och behöver inte ansöka om ny skola till årskurs 4. Det betyder också att det blir öppet för vårdnadshavare till elever i årskurs 3 på skolor som inte erbjuder årskurs 4, att söka till Skytteholmsskolan vid skolansökan i januari 2023.

Kontakter

Kontakt

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum