EFN Ekonomikanalen

Smarta logistiklösningen i Arenastaden

Dela

Arenastaden i Solna – med Mall of Scandinavia, Friends Arena och ett stort antal företagskontor – kräver många lastbilsleveranser. Transportföretaget Urban Services affärsidé är att minska mängden transporter.

Arenastaden i miniatyr. Foto: EFN Ekonomikanalen
Arenastaden i miniatyr. Foto: EFN Ekonomikanalen

Syftet är att bidra till en grönare miljö, korta bilköerna och skapa en bekvämare atmosfär för invånarna. Jacob Enwall, vd för Urban Services, menar att Arenastaden kommer att fortsätta växa, och därmed kommer lastbilstransporterna bli ännu fler. Därför anser han att det är viktigt att hitta en hållbar lösning. Urban Services mål är att stadsdelen inom några år ska ha 70 procent färre lastbilskörningar jämfört med i dag.

Så här går det till: Lastbilar från alla möjliga håll transporterar gods till en samlastningscentral i Arenastaden. De behöver alltså inte köra in i området. Därefter kör Urban Services miljö- och elbilar vidare varorna till olika företag inom området. På tillbakavägen tar bilarna med sig kontorsavfall. 

Förra året omsatte Urban Services tio miljoner kronor och i år satsar de på 15 miljoner kronor i omsättning. Men hög vinst är inte det viktiga. 

”Ett sådant här företag bildas inte för att vara högvinstdrivande”, säger Jacob Enwall.

Se hela inslaget här (3:10 min, nytt fönster) 

Nyckelord

Bilder

Arenastaden i miniatyr. Foto: EFN Ekonomikanalen
Arenastaden i miniatyr. Foto: EFN Ekonomikanalen
Ladda ned bild

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, alla våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal fyra år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Vi finns på EFN.se och i sociala medier.

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum