Solna stad

Solna har Sveriges bästa företagsklimat – tretton år i rad

Dela

Solna behåller sin förstaplats med Sveriges bästa företagsklimat för trettonde året i rad, i Svenskt Näringslivs årliga rankning av landets kommuner.

Idag den 23 september 2020 presenterar Svenskt Näringsliv sin årliga rankning av företagsklimatet i landets 290 kommuner. Solna stad står sig som segrare i rankningen, för trettonde året i rad – med bäst företagsklimat i Sverige.

– För trettonde året i rad har näringslivet valt Solna till Sveriges bästa företagskommun, och jag är mycket stolt över att den positiva utvecklingen fortsätter. Det goda samarbetet med näringslivet innebär fler arbetstillfällen för unga Solnabor och är en förutsättning för hållbar tillväxt i staden, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Det är bara att gratulera Solna till deras fantastiska företagsklimat. Det är roligt att se så nöjda företag och jag vet att Solna har högsta prioritet på dessa frågor. De har förstått att det behöver finnas ett engagemang inom hela organisationen för att skapa ett bra företagsklimat, säger Anna Wallin, näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv.

Stärker relationerna med det lokala näringslivet

Syftet med rankningen är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Resultatet från undersökningen blir ett viktigt underlag i stadens fortsatta arbete med att utveckla och stärka relationerna med det lokala näringslivet, vad gäller till exempel service, bemötande och information.

Om rankningen

Svenskt Näringsliv sammanställer sedan 2002 en årlig rankning av företagsklimatet i landets kommuner. Rankningen baseras till två tredjedelar på enkätsvar från 31 000 svenska företagare. I den sista tredjedelen ingår uppgifter som hämtas in från Statistiska centralbyrån (SCB) och kreditupplysningsföretaget UC.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum