Norrköpings kommun

Sommarsuccé för goda grannar får uppföljare

Dela

God grannsämja visade sig vara ett framgångsrecept. När fem svenska städer i somras valde att tipsa om varandra som resmål blev responsen överväldigande. Styrkta av framgången fortsätter Karlstad, Linköping, Norrköping, Västerås och Örebro samarbetet med en gemensam höstkampanj.

Norrköpings industrilandskap. Foto: Peter Holgersson
Norrköpings industrilandskap. Foto: Peter Holgersson

Kampanjen ”24 timmar hos grannen” byggde på att de fem städerna använde sina egna kanaler till att tipsa om attraktioner i grannstäderna. Huvudfokus låg på sociala media och varje stad satte upp särskilda webbsidor om övriga städer.

Det ovanliga draget uppskattades hos publiken. Intresset var minst sagt stort och som ett av många exempel var webbsidan om Västerås den tredje mest besökta på Örebros webbplats under kampanjperioden. På många andra håll såg det likadant ut, totalt genererade kampanjen 56 000 sidvisningar. Den totala räckvidden för inläggen i sociala medier uppgick till nära 1,5 miljoner medan engagemanget i form av länkklick, reaktioner, kommentarer och delningar var över 40 000.

Succén gör att kampanjen nu får en uppföljare. Det framgångsrika konceptet upprepas, men nu med inriktning mot höstweekends. Kampanjen kommer att genomföras i två perioder under oktober och november och varje stad tipsar om sju attraktioner hos grannarna. Som tidigare kommer sociala medier att vara den huvudsakliga kanalen.
– Vi har fått mycket positiva reaktioner av näringslivet i Norrköping, som tycker att det var en modig och kreativ kampanj, berättar Christina Leinonen, näringslivsutvecklare besöksnäring på Norrköpings kommun.
– Vi är övertygade om att samarbete är mycket bättre än konkurrens och arbetar därför vidare med konceptet. På det här sättet kan vi erbjuda våra följare ännu fler weekendupplevelser i fler städer i Sverige, säger Jörgen Nilsson, ansvarig besöksnäring & affärsutvecklare på Visit Linköping & Co.

Bakom kampanjen står turistorganisationerna i respektive kommun; Karlstads kommun, Visit Linköping, Norrköpings kommun, Visit Västerås och Örebrokompaniet.
 

Kontakt:
Christina Leinonen,
Titel: näringslivsutvecklare, besöksnäring, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 50 56
e-post: christina.leionen@norrkoping.se

Jörgen Nilsson
Titel: ansvarig besöksnäring och affärsutvecklare, Visit Linköping & Co
Telefon: 013-190 00 71
e-post: jorgen.nilsson@visitlinkoping.se

_________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Norrköpings industrilandskap. Foto: Peter Holgersson
Norrköpings industrilandskap. Foto: Peter Holgersson
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

I Norrköping har kulturen en given plats. Norrköpings kommun har till uppgift att i tät samverkan med näringslivet utveckla besöksnäringen i Norrköping och medverka i utvecklingen av staden som idrotts- och kulturstad. Det görs bland annat genom plattformen Let´s create Norrköping som bjuder in till att vara med och skapa Norrköping och dess framtid. Norrköpings kommun som evenemangstad innehåller återkommande events som den tre dagar långa under sensommaren, Trädgårdslust som bjuder in till uteliv under vår och höst, Kulturnatten då hela staden sjuder av lokala evenemang en helg i september, julmarknaden i Värmekyrkan och nyårspromenaden som går genom Norrköpings vackra industrilandskap. Sommaren 2016 hölls SM-veckan i Norrköping och sommaren 2019 hölls den stora orienteringstävlingen O-ringen i Norrköping med 21 000 deltagare. Besöksnäringen i Norrköping finns både till för boende inom Norrköpings kommun och för besökare. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum