Fackförbundet ST

ST-Kongress: Nej till LAS-utredningens förslag

Dela

Fackförbundet STs kongress har idag tydligt markerat att man anser att LAS-utredningens förslag till ny lagstiftning om anställningsskydd inte ska genomföras. Kongressen antog följande uttalande:

”LAS-utredningens förslag underminerar den svenska partsmodellen och kastar ut anställda i en rättsosäker tillvaro, där anställningstryggheten ersätts av arbetsgivarens godtycke.
Fackförbundet ST kräver därför att regeringen avstår från att låta utredningens förslag ligga till grund för en ny lagstiftning om anställningsskydd. Sverige behöver utveckla anställningstryggheten, inte avveckla den.”

Nyckelord

Kontakter

Om

Fackförbundet ST
Fackförbundet ST
Sturegatan 15
Box 5308 102 47 Stockholm

0771-555 444https://st.org/

ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med över 95000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag med statligt uppdrag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. ST är fackförbundet för alla som valt att arbeta på statens och medborgarnas uppdrag. Vårt motto är "En arbetsplats - en fackförening". Alla är välkomna som medlemmar, oberoende av utbildning, befattning och arbetsuppgifter. Det ger inflytande, styrka och ökar gemenskapen.

Följ Fackförbundet ST

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fackförbundet ST

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum