Uppsala Konsert & Kongress

Stadsmissionen och UKK räddar mat tillsammans

Dela

När UKK stängde sin lunchservering tidigare i veckan fick Stadsmissionen i Uppsala ta emot råvaror och livsmedel. – Mat ska ätas, inte slängas, meddelar UKK:s Robin Akrap, food and beverage manager.

I måndags kväll fattade UKK beslutet att stänga all publik verksamhet året ut. Detta efter att statsministern meddelat om tuffare restriktioner med anledning av det allvarliga smittspridningsläget i landet. 

Eftersom lunchserveringen på UKK skulle ha varit öppen fanns det mycket råvaror och livsmedel att ta hand om. UKK:s medarbetare i restaurangen var snabba att packa ned allt i lådor och kassar och leverera detta till Uppsala Stadsmission. 

– Både torrvarorna och kylvarorna kommer komma till god användning i våra matkassar och hos Mikaelsgården som vid sin matlagning har bra användning för det UKK skickade, säger Jasmine Sönmez, Matcentralen Uppsala Stadsmission. Såklart otroligt tråkigt att UKK behöver stänga under en längre tid, men vi är väldigt tacksamma för att de tänker på oss när läget är som det är. 

UKK och Stadmissionen har under många år arbetat på detta sätt. När UKK har råvaror, fika eller mackor över efter konferenser och evenemang ringer de till matcentralen som kommer och hämtar varorna. Om de inte har möjlighet att komma brukar UKK istället köra över allt till dem. 

- Mat ska ätas, inte slängas, säger Robin Akrap, food and beverage manager på UKK. Vi jobbar hårt för att minska matsvinnet. Vi tycker att det är jätteviktigt att mat, som annars skulle ha kasserats, kan bli till nytta för människor som behöver den. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Food and beverage manager UKK
Food and beverage manager UKK
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

Emelie Bergbohm och Fredrik Granberg till Uppsala Konsert & Kongress16.12.2020 09:00:30 CETPressmeddelande

Uppsala Konsert & Kongress fick en ny ägaridé tidigare i år och för att möta denna gör nu bolaget en rad satsningar inom flera områden. En av dessa satsningar innebär att UKK inleder ett tätt samarbete med Emelie Bergbohm som under ett års tid kommer verka som utvecklingsstrateg i verksamheten. Konsertproducenten Fredrik Granberg, som senast kommer från musikscenen Södra Teatern i Stockholm, kommer vikariera på UKK:s programavdelning då UKK:s ordinarie producent Hanna Lanneberg gått vidare inom bolaget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum