Jernkontoret

Stålindustrin värvar bergsteknologer

Dela

Slaget om framtiden och konkurrenskraften kommer vinnas av de som säkrar kompetensförsörjningen. Materialvetare och bergsingenjörer är och har alltid varit viktiga för Sveriges stålföretag. Ikväll den 3 april arrangerar Jernkontoret tillsammans med ett antal företag en företagskväll på KTH för att berätta om allt det som stålindustrin har att erbjuda.

– De här studenterna sitter på en spetskompetens som är oerhört viktig för stålindustrin, och den kompetensen vill vi ta till vara. Konkurrensen om de här medarbetarna är hård, men vi har mycket att erbjuda för den som söker en utmanande och stimulerande arbetsmiljö och som vill vara med och utveckla framtidens svenska stålindustri, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Under onsdagskvällen möter drygt 50 bergsteknologer vid KTH:s civilingenjörsprogram i Materialdesign åtta ingenjörer som tidigare läst Materialdesign. I år kommer ingenjörerna från Sandvik, Erasteel, Urbangreen, Hydro, Outokumpu Stainless, Swedish Standards Institute (SIS) och Electrolux. Företagskvällen inleds med ett panelsamtal och avslutas med middag och mingel i teknologernas klubblokal Hardox på KTH.

Kvällen är en uppskattad och återkommande aktivitet som syftar till att ge en bred och inpsirerande bild av ingenjören i yrkeslivet under lättsamma och trevliga former. Jernkontoret som är arrangör och sponsor betonar hur viktiga teknologerna är för stålföretagens utveckling och hoppas att flera teknologer ska välja teknisk materialvetenskap i sitt kommande masterval.

Louise och Julia berättar om sin utbildning på Materialdesign

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska stålföretagen. Jernkontoret företräder stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Stål i hållbara kläder för modemedvetna18.10.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Modeskaparen Naim Josefi fortsätter att samarbeta med stålindustrin. Nu presenteras ett nytt projekt mellan Textilhögskolan i Borås, Naim Josefi AB, värmetrådstillverkaren Kanthal, Umbilical Design, Metalliska material och Jernkontoret. Design- och materialprojektet ska resultera i något som är tillräckligt attraktivt för en ung modemedveten målgrupp och samtidigt använder metalliska material i mer funktionella och bärbara kläder och accessoarer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum