Jernkontoret

Stålproduktionen minskade i februari

Dela
Under februari månad minskade tillverkningen av råstål i Sverige med drygt 9 procent enligt uppgifter från Jernkontoret.
Stränggjutet ämne av stål. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.
Stränggjutet ämne av stål. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.

Under årets två första månader har det i Sverige tillverkats sammanlagt 767 000 ton råstål. Det är en minskning med 1,7 procent jämfört med samma period föregående år, trots en stark inledning i januari. 

Under februari tillverkades det 362 000 ton råstål, vilket motsvarar en minskning med 9,1 procent jämfört med februari 2022.

Produktionsstatistiken sammanställs av Jernkontoret och bygger på uppgifter från elva ståltillverkare i Sverige.


Relaterad information:

Branschfakta och statistik, produktionsstatistik

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stränggjutet ämne av stål. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.
Stränggjutet ämne av stål. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Pressinbjudan: Jernkontoret och Svenska institutet för standarder bjuder in till seminariet “Decarbonization standards in the steel sector – why, what and who?”8.5.2023 17:02:04 CEST | Pressinbjudan

Inom ramen för det svenska ordförandeskapet arrangerar Jernkontoret och Svenska institutet för standarder, SIS, måndag den 15 maj kl 14.00 ett internationellt seminarium för att diskutera behoven, utmaningarna och vägen framåt för standardisering kopplat till stålindustrins klimatomställning.

Förordningen om netto-nollindustrin bör vara teknikneutral och ta bredare grepp om tillståndsprocesserna8.5.2023 09:11:03 CEST | Pressmeddelande

Fredagen den 5 maj var sista dag att lämna in remissvar till regeringen rörande EU-kommissionens förslag till förordning om netto-nollindustrin (Net Zero Industry Act, NZIA). Jernkontoret betonar i sitt remissvar vikten av snabbare tillståndsprocesser för alla verksamheter, inte bara vissa utvalda. Därtill lyfts vikten av teknikneutralitet i lagstiftningen, för att inte begränsa utvecklingen till tekniker som bedöms viktiga idag och utan flexibilitet för nya teknologier som utvecklas i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum