Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Stor meriterad landslagstrupp uttagen och anmäld till 35+ VM i vattenskidor i Frankrike!

Dela

Sveriges vattenskidlandslag till 2022 IWWF World Over 35 Waterski Championships i Baurech, Frankrike är uttaget och anmält. Landslagstruppen består av inte mindre än 15 av våra absolut främsta toppåkare.

Årets Världsmästerskap arrangeras av Frankrikes Vattenskid- och Wakeboardförbund och Nautique Club de Bordeaux. Mästerskapsarenan är belägen cirka 20 minuter utanför staden Bordeaux och går officiellt av stapeln den 12 – 18 september. Värt att notera är att den officiella träningen startar redan den 11 september.

Den svenska truppen består av följande anmälda atleter.

DAMER

KLASS

GRENAR

CEDERQUIST Linnéa

35+

Slalom, Trick och Hopp

HANSSON Kristina

35+

Slalom, Trick och Hopp

HIRST Josefin

35+

Slalom

ANDERBERG Natasha

45+

Slalom och Trick

HERRAR

JONSSON Magnus

45+

Slalom, Trick och Hopp

LUND Stefan

45+

Slalom och Trick

TENGIUS Henrik

45+

Slalom

BRÅDHE Odd

55+

Trick

JÖNSSON Krister

55+

Slalom

BERGSTRÖM Thommy

55+

Slalom

SJÖSTRÖM Bo

55+

Slalom och Trick

SVENSSON Peter

55+

Slalom och Trick

GUNNARSSON Bosse

65+

Slalom

SÖDERBERG Morgan

65+

Slalom och Trick

JÖNSSON Jan

70+

Slalom, Trick och Hopp

Vårt svenska landslag kommer att bekanta sig med tävlingsarenan och även ha möjlighet att åka in sig på anläggningen under den officiella träningen den 11 – 13 september. Landslagstruppen kommer att ledas av SVWF förbundskapten, Thommy Bergström som även personligen kommer att starta i detta världsmästerskap.

Mycket väl värt att omnämna är att SVWF också kommer att vara representerat på funktionärssidan och då specifikt i domarpanelen genom vår förbundsordförande, Anders Johansson. Att ingå i den domarpanel av specifikt utvalda och kvalificerade domare som fått hedersuppdraget att bedöma världens främsta åkares prestationer på vattnet under ett VM är otroligt stort. Detta är ett konkret bevis på att man som domare tillhör en mycket liten grupp av de absolut främsta och mest kunniga domare som har den kompetens och erfarenhet som uppdraget kräver.

Läs mer om 35+ VM i vattenskidor och få tillgång till både bulletiner, officiella träningstider med mera genom att besöka IWWF Event Management System eller genom att enkelt klicka HÄR.

Jag tillsammans min kollega Alice Andersson och SVWF styrelse önskar samtliga atleter inklusive vår tävlandes förbundskapten Thommy Bergström och vår förbundsordförande och VM-domare Anders Johansson Stort Lycka Till i Frankrike!

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet
Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10B
302 31 Halmstad

https://www.vattenskidor.org/

Svenska Vattenskidförbundet bildades lördagen den 12 maj, 1962 i KAK:s lokaler i Stockholm. Antalet medlemsklubbar var den 31 december, 1962 åtta till antalet. Inofficiellt SM arrangerades för första gången i Fengersfors 12–15 juli 1962. Första officiella SM arrangerades 1965 och tävlingslicens infördes 1967. År 2000 fanns det totalt 721 licensierade åkare.

I mars 2010 beslutade förbundsmötet att byta namn på förbundet. SVF blev SVWF (Svenska Vattenskid- & Wakeboard Förbundet). SVWF bestod 2014 av cirka 5000 medlemmar fördelat i 65 klubbar och 5 distrikt. SVWF är verksamt och har framgångsrika landslag inklusive PARA-landslag som tävlar internationellt inom flera av de olika disciplinerna som utgör SVWF. Dessa är, vattenskidor, wakeboard, barfota, show-ski.

SVWF styrelse består av totalt 7 medlemmar, inklusive Ordföranden. Under styrelsen finns de olika kommittéerna (Vattenskidkommittén, Tekniska kommittén vattenskidor, Barfotakommittén och Wakeboardkommittén). Michael Kjellander är anställd som sportchef och Alice Anderson som stf. Generalsekreterare och Förbundsutvecklare.

SVWF tillhandahåller olika utbildningar såsom exempelvis domarutbildningar, båtförarkurser och tränarutbildningar. Årligen arrangeras Svenska Mästerskap inom våra olika discipliner och klasser. SVWF har en stark förankring i det Europiska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och har en stab av domare med exceptionell hög kompetens och med internationell behörighet att döma både EM & VM. SVWF arrangerar även internationella mästerskap och har arrangerat flera olika Europamästerskap samt VM i vattenskidor 1983. SVWF har genom åren haft många stora internationella framgångar genom bland andra syskontrion Michael, Helena och Richard Kjellander, Lars Björk och Anita Carlman. Sveriges främsta utövare idag heter Jakob Bogne från Nyköping, Felix Blomqvist från Nora, Tim Törnquist från Strömsnäsbruk och Caroline Djupsjö från Stockholm.

Följ Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum