Värmdö Kommun

Stort intresse för att bygga nytt boende för äldre i Värmdö

Dela

Värmdö kommun har genomfört en markanvisningstävling för att bygga ett särskilt boende för äldre i Pilhamn på Ingarö. Intresset från potentiella byggaktörer har varit stort och 20 anbud har kommit in.

Nu startar en process med att utvärdera anbuden och under våren tas beslut om vilken byggaktör som kommer att få möjlighet att köpa marken och genomföra projektet.

- Det känns mycket lovande att intresset för det här projektet är så stort och även Värmdö kommun som en plats att satsa och verka i, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Det är fantastiskt roligt att det finns ett så stort intresse för att bygga ett särskilt boende för äldre på Värmdö, säger Cecilia Lejon, kommundirektör i Värmdö kommun. Vi har ett stort behov av fler platser för en växande äldre befolkning.

Det särskilda boendet kommer att ligga invid Kolströms kanal och omfatta mellan 60-70 lägenheter. I omgivningen finns kulturhistorisk bebyggelse från 1800-talet, Ingarö kyrka samt närhet till Brunns centrum med kollektivtrafik och offentlig och kommersiell service. Planen är att byggnationen av boendet ska påbörjas under 2021.

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande /Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum