Dramaten

Svante Thuresson tolkar Beppe Wolgers på Dramaten

Dela

För första gången ges Svante Thuressons rosade föreställning Svante möter Beppe Wolgers i Stockholm. Den 13 och 14 januari intar han, tillsammans med Claes Crona Trio, Lilla scenen för att tolka ordkonstnären Beppe Wolgers låtskatter. Biljetterna släpps i dag den 28 november klockan 12.

Svante möter Beppe Wolgers är en intim och personlig föreställning där Svante Thuresson framför många av Beppe Wolgers mest älskade texter. Med Beppes egna ord berättar Svante Thuresson om dennes uppväxt, tankar och liv. Med humor och värme kommer publiken nära textförfattaren, poeten och människan Beppe.

Med sig på scen har Svante Claes Crona Trio och tillsammans ger de oss sina tolkningar av låtar som Sakta vi gå genom stan , Vinter i skärgårn och Monicas vals . Föreställningen har tidigare turnerat runt om i Sverige och kommer nu för första gången till Stockholm.

Svante Thuresson är en av Sveriges främsta jazzsångare med en lång karriär bakom sig. Hans repertoar är bred och han har under åren framfört texter och sånger av bland andra Beppe Wolgers, Hasse & Tage, Povel Ramel, Monika Zetterlund och Cornelis Vreeswijk.  Svante Thuresson började en gång i tiden som sångare med Gals & Pals, har varit med i den svenska Melodifestivalen flera gånger och syns ofta i olika TV-sammanhang.

Medverkande Svante Thuresson (sång och text)
Claes Crona (piano)
Hans Andersson (bas)
Johan Löfcrantz Ramsay (trummor)

Sagt i pressen om föreställningen
”Svante Thuresson har aldrig varit bättre.” (Sydsvenskan)

”Om Svante Thuresson räcker det egentligen med att konstatera att hans kombination av värme, blues, rytmkänsla, förmåga att lyfta och tolka en text, allmänna musikalitet och glimten i ögat gör honom till en unik klenod. Åh visst ja, stämbanden råkar dessutom vara i glänsande form.” (Sydsvenskan)

Svante möter Beppe Wolgers den 13 januari klockan 19 och den 14 januari klockan 20, Lilla scenen

Nyckelord

Kontakter

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum