Svea Solar

Svea Solar tar in ytterligare en miljard för expansion av solparker i Europa

Dela

Svea Solar, Sveriges största solenergibolag, välkomnar nu CarVal Investors som ny investerare. Det nya kapitalet på över en miljard kronor (€100m) är öronmärkt för Svea Solars satsning på utbyggnaden av storskaliga solparker i Europa.

Nu inleds ett strategiskt och långsiktigt partnerskap mellan CarVal Investors (CarVal) och Svea Solar. Det nya kapitalet på över en miljard kronor kommer göra det möjligt för Svea Solar att bli en oberoende kraftproducent och vidare accelerera utbyggnaden av solparker som gemensamt kommer generera 500 MW, något som på sikt kommer tillföra en betydande mängd förnybar energi till Europas energimix. Investeringen kommer gå direkt till Svea Solars utveckling, byggnation och drift av storskaliga solparker.  

”Genom att bygga fler solparker i Europa skalar vi upp produktionen av solenergi snabbt ett betydande bidrag till hela EUs energisystem. Vårt långsiktiga partnerskap med CarVal kommer att ge oss muskler att bygga våra egna solparker och behålla vår marknadsledande position i Sverige, samtidigt som vi expanderar till fler europeiska länder. Vi på Svea Solar är stolta över att ha CarVal med oss på resan mot vår vision om ett fossilfritt Europa”, säger Erik Martinson, VD och medgrundare av Svea Solar.

”Vi är glada över att nu ha Svea Solar, Sveriges ledande solenergibolag, som en av våra partners i Europa. Vi ser fram emot att vara en del av deras fortsatta tillväxtresa och satsning på storskalig solenergi på flera europeiska marknader. Omställningen till förnybar energi är kapitalintensiv, vilket gör att långsiktiga partnerskap som detta blir allt viktigare”, säger Philip Blix, VD på CarVal Investors. 

Svea Solar har de senaste åren varit delaktiga i utvecklingen och byggandet av över hälften av alla solparker som hittills byggts i Sverige. Nu kommer företaget expandera sin solparksverksamhet till fler europeiska länder där Cypern blir först ut. 

Tidigare i våras kunde Svea Solar meddela att bolaget tagit in 1 miljard kronor från riskkapitalbolaget Altor i en investeringsrunda där även investeraren Fredrik Österberg deltog. Kombinerat kommer dessa investeringar på över 2 miljarder kronor bidra till Svea Solars fortsatta expansion till nya marknader och resa mot målet att bli det ledande solenergibolaget i Europa. 

Kontakter

För mer information, kontakta gärna:

Charlotte Olsson, Global Head of Corporate Communications
charlotte.olsson@sveasolar.com
+46 70 059 87 94

Bilder

Om

Svea Solar
Svea Solar
Bergkällavägen 35a
192 79 Sollentuna

https://sveasolar.com/se/

Om Svea Solar

Svea Solar är ett av Europas mest snabbväxande cleantech-bolag och Sveriges största solenergibolag. Svea Solar erbjuder en helhetslösning med solpaneler, batterier, elbilsladdare, fossilfria elavtal och en plattform som gör det möjligt för kunder att producera, konsumera och sälja sin solenergi. Dessutom utvecklar Svea Solar solparker och har sedan starten byggt över 20 storskaliga solparker i Sverige. Svea Solar grundades år 2014 och har verksamhet i Sverige, Tyskland, Spanien, Belgien och Nederländerna.

 

Om CarVal Investors 

CarVal Investors är en etablerad global förvaltare av alternativa investeringar. Sedan 1987 har CarVal navigerat genom marknadscyklerna och investerat 135 miljarder USD i över 5 000 transaktioner i 82 länder. Idag förvaltar CarVal Investors cirka 14 miljarder USD i tillgångar utspridda i värdepapper, låneportföljer, strukturerade krediter och materiella tillgångar. CarVal Investors har sedan 2017 investerat mer än 2,5 miljarder USD i förnybar energi.

Följ Svea Solar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Solar

KTH-student tilldelas Svea Solars gröna stipendium22.6.2022 08:03:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största solenergibolag, Svea Solar, delar för andra året i rad ut sitt gröna stipendium Svea Solar Solarship till en utvald student med ett stort intresse för hållbar utveckling och förnybar energi. Studenter från ett flertal framstående lärosäten runt om i landet ansökte och nu står det klart att vinnaren av 2022 års Svea Solar Solarship är 21-årige Filip Forsberg från Nyköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum