Svenska Friidrottsförbundet

Svensk Friidrott och Folksam förlänger

Dela

Svensk Friidrott förlänger samarbetet Folksam med fyra år. Det innebär att Folksam fortsatt kommer vara titelsponsor till Folksam Grand Prix och kliver dessutom in som partner till sajten Frisk friidrott.

– Folksam Grand Prix-tävlingarna är väldigt viktiga för våra aktiva och tillhör de största och populäraste friidrottsevenemangen under året för Svensk Friidrott.  Det ger våra aktiva möjlighet att möta bra internationellt motstånd på hemmaplan och få stöd från hemmapubliken. Vårt samarbete med Folksam som nationell partner och Titelsponsor har haft stor betydelse under många år och vi är glada för att vi tillsammans med Folksam nu tar sikte på att utveckla tävlingarna ytterligare de kommande fyra åren, säger Jan Larsson Marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet.

Folksam är idrottens försäkringsbolag och försäkrar alla barn och ungdomar upp till 16 år som är aktiva i en förening inom Svenska Friidrottsförbundet. Försäkringen omfattar bland annat deltagare i de Friidrottsskolor som arrangeras av föreningar runt om i Sverige.

– Vi är otroligt stolta över att få fortsätta vårt partnerskap. Friidrott engagerar många både på bredd- och elitnivå så det känns extra viktigt att vi som idrottens försäkringsbolag är med och bidrar till friidrottens fortsatta utveckling. Tillsammans kan vi skapa ett hållbart idrottande genom hela livet, säger Madeleine Hasselwander, Key Account Manager på Folksam Idrott.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum