Svenskt Trä

Svensk furudesign gjorde succé på London Design Fair 2019

Dela

Under London Design Fair 19 – 22 september visade svenska designers upp design i furu i den svenska furupaviljongen. Paviljongen är ritad av arkitektkontoret Förstberg Ling i samarbete med Svensk Form Syd – Form/Design Center och branschorganisationen Svenskt Trä.

- Förra årets London Design Fair vann Sveriges rosa träpaviljong titeln Best Stand 2018 och även i år ritades den svenska designpaviljongen i trä. I år var paviljongen i något mer lågmäld färgskala men kanske än mer storslagen i sin konstruktion och design, säger Björn Nordin som är chef för interiör och design på Svenskt Trä.

Arkitektkontoret Förstberg Ling som gärna arbetar med material som känns levande och varma har gett paviljongen en tempelliknande struktur i furu. För att säkerställa att installationen kan monteras ned, flyttas och återmonteras är konstruktionen gjord i prefabricerade moduler. Ett hållbarhetstänk är tydligt i materialval och viljan att återanvända konstruktionen. I denna oas av trä fanns även en trygghet som skildrar skogens lugn.

- Vi visade upp det bästa av svensk modern furudesign helt enkelt. Och trä, som är ett naturligt, hållbart och formbart material är en stor del av svensk och skandinavisk design, säger Björn Nordin.

Efter mässan i London tas paviljongen till Sverige och kommer att återanvändas på flera event framöver.

- Jag är glad att vi återanvänder strukturen och tar hem den till Sverige. Fler kommer att kunna ta del av den fantastiska konstruktionen och vi kan visa på hur prefabricerade moduler enkelt kan återbrukas flera gånger om, säger Björn Nordin.

På den del av paviljongen som var tillägnad Svenskt Trä visades svenskdesignade möbler i furu. Här syntes In Praise of Shadows bord och bänk Loggia, designer Jennie Adéns pallar Pine Stools, Studio Fredrik Paulsens stolar Röhsska, designer David Ericssons stol Pinzo, designer Rickard Torstenfelts bord Tensta, designer Anders Gjertz golvlampa Orgo & Klick, designer Edward Nordendahls stolsystem Blackant och designer Felizia Matthews KL-träprodukter Amass.

Pressbilder

För mer information:
Björn Nordin, chef interiör och design, Svenskt Trä
+46 8 762 79 53, bjorn.nordin@svenskttra.se 

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationschef, Svenskt Trä
+46 8 762 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se 

Nyckelord

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum