Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Svenska Cupen i basket ställs in

Dela

Svenska Basketbollförbundet har beslutat att ställa in Svenska Cupen säsongen 2020/2021. Anledningen är att klubbarna måste ges möjlighet att kraftsamla kring sitt seriespel. Svenska Cupens första matcher skulle ha spelats innan seriestarten och låg därmed också närmast i farozonen.

Svenska Cupen nystartades ifjol med ett nytt format där de 25 bästa lagen i landet möttes. Tanken är fortfarande att Svenska Cupen ska vara ett stadigvarande inslag i Svensk Basket men turneringen pausas nästa år.

– Inte minst formatet där bäst rankade lag spelar på bortaplan, som vi gillar, gör att det uppkommer icke obetydliga resekostnader i början av säsongen för SBL-lagen, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Att ställa in Svenska Cupen är en av många åtgärder Svenska Basketbollförbundet nu tar för att underlätta den ekonomiska situationen för förbundsserielagen. 

– Det är väldigt tråkigt men det är inte den enda åtgärden vi behöver vidta. Många föreningar har det oerhört svårt just nu. Samtidigt måste vi se långsiktigt för Svensk Baskets bästa i alla de beslut vi tar. Många av de kostnader som är förknippade med tävlingsbestämmelser finns ju för att göra produkten bättre vilket leder till bättre ekonomi långsiktigt. Det är oerhört viktigt att vi alla nu ser vad vi själva kan bidra med för att dra ner på kostnader och samverkar konstruktivt. SBBF jobbar nu hårt med att se över alla tävlingsbestämmelser, koordinera uppgifter för RF-stöd, ha dialoger med serieföreningarna och elitdomargruppen. Vi driver på i detta och hoppas inom kort kunna komma ut med fler åtgärder, säger generalsekreterare Johan Stark.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum