Svenska Friidrottsförbundet

Svenska friidrottslandslaget inför VM i Doha

Dela

Bara dagar återstår till VM i Doha, Qatar, och det svenska friidrottslandslaget har inom kort kommit på plats inför mästerskapet. Uppladdning har dels skett på landslagets förläger i Ostia, utanför Rom i Italien, men också i Doha, i Sverige och på andra platser i Europa. Nedan återfinns information om de pressträffar som hålls i Doha samt bakgrundsmaterial och länkar.

- Det kommer att bli ett riktigt spännande mästerskap och den svenska truppen känns sammansvetsad och stark. Många har haft väldigt fina säsonger och jag är trygg med att alla kommer att ge allt för att prestera sitt bästa under tävlingarna, säger Karin Torneklint, förbundskapten.

Den svenska truppen består av 24 aktiva, 13 män och 11 kvinnor. Några gör sina första seniorvärldsmästerskap medan andra har är mer rutinerade. Totalt kommer närmare 2000 friidrottare från över 200 länder att delta under de tio dagarna. Årets mästerskap är det sjuttonde världsmästerskapet som arrangeras, sedan starten i Helsingfors 1983.

Presskonferensprogram

25 september, 13.30, St Regis West Bay, Gordon Ramsey Restaurant, Doha

Aktiva: Andreas Kramer, Kalle Berglund, Armand Duplantis, Melker Svärd Jacobsson, Thobias Montler, Fredrik Samuelsson, Lovisa Lindh, Johanna Bäcklund, Charlotta Fougberg, Cecilia Norrbom, Erika Kinsey, Angelica Bengtsson, Michela Meijer

27 september, 13.30

Aktiva: Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Anatole Ibáñez, Yolanda Ngarambe, Fanny Roos och Vanessa Kamga.

Därefter intervjutillfällen kl 10 1/10 och 3/10 med aktiva som anländer senare till Doha;

1/10: Adhanom Abraha, Wictor Petersson, Perseus Karlström och Tilde Johansson

3/10: Kim Amb

Inläsningsmaterial och länkar

Ladda ner medieguide för svenska truppen 

Den svenska truppen

IAAFs tidsprogram 

Tidsprogram med svenska ögon (lokal svensk tid angiven)

Svensk VM-historik

Kontakt med svenska truppen

Presskontakt under VM är Hillevi Thor, presschef Svensk Friidrott. Kontakt tas företrädesvis via WhatsApp (0725-591 778) eller via hillevi.thor@friidrott.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är rättvis och ärlig, och en individuell utmaning.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

Svensk Friidrott och RaceONE lanserar plattform för virtuella lopp27.3.2020 13:01:58 CETPressmeddelande

När många lopp ställs in för att begränsa smittspridningen av coronaviruset covid-19 tappar både löpare och föreningar en motivationsfaktor och värdefulla intäkter. För att stävja detta har Svensk Friidrott i samarbete med RaceONE tagit fram en tjänst för virtuella lopp. En alternativ loppupplevelse som både hjälper löpare att jobba mot sina mål och bidrar till intäkter för föreningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum