Apollo

Svenskarnas resemönster blir allt mer självständigt - var tionde reser på egen hand

Dela

Fler än en halv miljon svenskar har rest utomlands på egen hand under det senaste året – vilket motsvarar var tionde resa, det visar en ny undersökning som Apollo har gjort i samarbete med Sifo. Tidigare har soloresenärer ofta paketerat sina resor själva men nu börjar allt fler researrangörer att anpassa sig efter målgruppen och sätta ihop färdiga paketresor även för soloresenärer.

Sifo-undersökningen visar att en av tre svenskar kan tänka sig att resa på egen hand under sin nästa semesterresa. Anledningarna till att svenskarna gärna reser själva handlar primärt om att de inte ska behöva kompromissa med andra, att man vill uppleva ett resmål som folk i ens närhet inte är intresserade av följt av att man vill fokusera på det egna välmåendet, utmana sig själv, träffa nya vänner och bekantskaper samt få tid till reflektion.

– Det har länge funnits en stor efterfrågan på soloresor och vi upplever en förändring i svenskarnas resemönster som blir allt mer modigt och självständigt. Dock finns det fortfarande en hel del som tvekar när det kommer till att resa på egen hand. Det är specifika situationer som man är orolig för, exempelvis värjer sig 1 av 3 svenskar för att äta själva och det är absolut vanligast bland kvinnor över 45 år. Detta vill vi ändra på och har därför lanserat olika typer av soloresor där man under avslappnande förhållanden har möjlighet att möta likasinnade för exempelvis en middag, vinprovning eller ett träningspass, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

De som rest själva under det senaste året svarade att de i högre utsträckning än de som inte rest ensamma har testat nya positiva upplevelser som de annars inte gjort hemma. Dessutom visar undersökningen att soloresenärer fick bättre kontakt med den lokala befolkningen och utvecklade starkare relationer till befintliga och nya vänner än de som hade resesällskap.

– Tidigare i år lanserade Apollo olika typer av soloresor anpassade efter olika livsfaser och livsstilar, vare sig man reser helt själv och vill koppla av på ett vuxenhotell, är en singelförälder och vill resa iväg med sina barn eller vill mötas kring träning och aktivitet på ett av våra träningshotell. Det är du själv som är i fokus och ofta träffar du massor av härliga människor längs resans gång, avslutar Clara Larsson.

Apollos kommande soloresor:

Apollo Mondo Solo

Vecka 38 anordnas en solovecka på vuxenhotellet Milna Osam på Brac i Kroatien. Veckan riktar sig till de soloresenärer som vill koppla av och rå om sig själva med möjlighet att träffa likasinnande under mingel, härliga middagar och vinprovning.

Apollo Sports Solo

Under vecka 34 och 47 anordnas soloveckor på träningshotellet La Pared på Fuerteventura med extra förmånliga priser för soloresenärer. Veckan bjuder på massor av träning, yoga och surf. Dessutom arrangeras mingel, fester, picknick i solnedgången och jacuzzibad.

Läs mer om Apollos soloresor här.

 

Om Sifo-undersökningen:

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel 22-31 maj 2019. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa. Svaren är riksrepresentativt fördelade över Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo fortsätter satsa i Norden – öppnar sitt första Mondo Local-hotell27.5.2020 07:03:00 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo Nordens första Mondo Local-hotell i samarbete med Hooks Herrgård i Småland. I hotellkonceptet Mondo Local samlas Apollos hotell med lokal förankring och ett personligt ägarengagemang. Researrangören har tidigare denna månad presenterat flera satsningar i Norden - först ut etablerades Apollo Sports på den svenska marknaden och för cirka en vecka sedan lanserades det första familjehotellet, Apollo Mondo Family, Riviera Strand i Båstad.

Apollo öppnar sitt första koncepthotell i Norden: Apollo Mondo Family i Båstad15.5.2020 09:34:01 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo sitt allra första Apollo Mondo Family hotell i Norden, i samarbete med Hotel Riviera Strand - en del av Gram Hotels. Hotellet blir en del av Apollos familjekoncept. Detta är andra steget i en långsiktig strategi för att etablera semesterupplevelser inom Norden. Redan förra veckan släppte researrangören nyheten om Apollo Sports etablering i Sverige. Fler nordiska nyheter kommer att presenteras inom kort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum