Patent- och registreringsverket

Sverige hjärta kärlek

Dela

Det är Alla hjärtans dag, och Sverige är fyllt av kärlekens symbol – i alla fall om man ser till antalet kärleksfyllda varumärken.

Ordet hjärta finns i 76 varumärken i Sverige. Men framförallt är det hjärtformen som är populär. Det finns inte mindre än 750 olika varumärken som innehåller formen av ett hjärta.

- Det är inte bara på alla hjärtans dag hjärtat är populärt. Många unika varumärken finns som innehåller formen eller ordet hjärta, säger Magnus Ahlgren, juristchef på PRV.

Varumärken inom områden som mat och dryck, böcker, event och utbildning är de mest kärleksfyllda. Här finns det 39 varumärken som innehåller ordet kärlek.

Kärleksfyllda varumärken i Sverige

Varumärken som innehåller formen av ett hjärta: 750 st

Varumärken som innehåller ordet hjärta: 76 st

Varumärken som innehåller ordet kärlek: 39 st

 

Om varumärken

Ett varumärke kan bland annat vara av ett ord, en symbol, en färg, eller en ljudslinga. Kraven för att kunna registrera ett varumärke är att det är unikt, och att det har särskiljningsförmåga. Det sistnämnda innebär att kunderna ska förstå att det är ett kännetecken för varor eller tjänster från ett och samma företag.

Nyckelord

Kontakter

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige. Genom att sprida kunskap om immateriella tillgångar och granska och registrera patent, varumärken och design skapar vi förutsättningar för en konkurrenskraftig företags- och forskningsvärld.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum