Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer i möte med Dataspelsbranschen om arbetsmiljöproblem

Dela

Mot bakgrund av den senaste tidens uppgifter om arbetsmiljöproblem inom spelföretag bjuder Sveriges Ingenjörer in branschorganisationen Dataspelsbranschen till möte. Förbundet vill utveckla samarbetet mellan fack och arbetsgivare.

Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer
Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer

Uppgifter från medarbetare och media har pekat på problem med bland annat kränkningar och oreglerad övertid i spelbranschen. Även internationellt har arbetsvillkoren i branschen uppmärksammats flitigt. Sveriges Ingenjörer bjuder nu in Dataspelsbranschen, som är intresseorganisation för svenska spelföretag, till ett särskilt möte. 

– Som ingenjörsförbund vill vi ta del av branschens syn på de arbetsmiljöproblem som våra medlemmar och andra vittnat om. Vi vill också fördjupa dialogen om hur arbetsmiljön kan förbättras och hur samarbetet mellan fack och arbetsgivarna kan utvecklas inom den svenska spelbranschen, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.

Dataspel är en betydande och växande svensk exportgren. Branschen har stora behov av kunniga medarbetare, inte minst ingenjörer inom spelteknik. I dagsläget är det sällsynt med kollektivavtal och den lokalfackliga närvaron ute på spelarbetsplatserna är låg. Sveriges Ingenjörer vill stödja branschens förebyggande arbete och öka samarbetet med spelföretagen. 

– Brister i arbetsmiljö och problem med kränkningar behöver alltid tas på stort allvar. Vi menar att lokalfackligt arbete är en avgörande pusselbit för att kunna göra skillnad. Liksom bra dialog och konstruktiv samverkan mellan anställda, företag och fack. Det hoppas vi det här mötet ska bidra till, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer
Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer
Ladda ned bild

Länkar

Om

Sveriges Ingenjörer
Box 1419
111 84 Stockholm

08 - 613 80 00https://www.sverigesingenjorer.se/

Sveriges Ingenjörer är fackförbund och intresseorganisation för landets 
högskoleutbildade ingenjörer. Förbundet är med cirka 160 000 medlemmar det största inom akademikerfederationen Saco. Se även www.sverigesingenjorer.se 

Följ Sveriges Ingenjörer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Ingenjörer

HÖSTBUDGETEN: Kompetensstöd behöver kompletteras med investeringar i högskolan20.9.2021 11:15:41 CEST | Pressmeddelande

Sveriges Ingenjörer välkomnar regeringens föreslagna budgetsatsningar på förbättrade skolresultat och ett nytt system för omställnings- och kompetensstöd för yrkesverksamma. Förbundet är kritiskt mot att budgetförslaget saknar en långsiktigt hållbar finansiering av vidareutbildning på högskolan. Dessutom varnar förbundet för effekterna av finansieringen som regeringen valt för omställningsstudiestödet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum