Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer på kompetensturné i Västerbotten

Dela

PRESSINBJUDAN. Den 14 juni besöker Sveriges Ingenjörers vice förbundsordförande Per Norlander Skellefteå. Under besöket kommer han att besöka industriverksamheter, träffa företrädare för politik och näringsliv. I fokus står behovet och betydelsen av ingenjörers kompetens för industrisatsningarna i regionen.

Per Norlander, 1:e vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer
Per Norlander, 1:e vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer

– Mitt besök i Västerbotten handlar om att skaffa förstahandskunskap för hur den privata och den offentliga sektorn tillsammans och var för sig jobbar för rekrytera all den tekniska kompetens som de har behov av, säger Per Norlander, vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.

Besöket i Skellefteå kommer att vara under hela dagen den 14 juni. Medier är välkomna att ta kontakt för tidsbokning av intervju.

Om turnén i Västerbotten

De stora industrisatsningarna i nordligaste Sverige bygger på tekniska innovationer och innehåller alla ett stort mått av tekniskt nytänkande. Därtill kommer fortsatt teknisk utveckling och investeringar att behövas för att satsningarna ska bli verklighet. Det ger fortsatt stora behov av högutbildade individer som kan lösa tekniska problem och leda komplexa projekt.

Högeskoleingenjörer och civilingenjörer är redan idag några av de mest eftertraktade utbildningsgrupperna i Västerbotten. Regionens framtidssatsningar är beroende av att företag, kommer och regionen kan rekrytera tillräckligt kompetent personal, i synnerhet högskoleingenjörer och civilingenjörer. 

Som ett led i att fördjupa dialogen kring om kompetensbehoven i regionen besöker Sveriges Ingenjörers förbundsledning därför Skellefteå med omnejd för att samtala med företrädare för kommuner, region, myndigheter, näringsliv och universitet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Per Norlander, 1:e vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer
Per Norlander, 1:e vice förbundsordförande Sveriges Ingenjörer
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Sveriges Ingenjörer
Sveriges Ingenjörer
Box 1419
111 84 Stockholm

08 - 613 80 00https://www.sverigesingenjorer.se/

Sveriges Ingenjörer är fackförbund och intresseorganisation för landets 
högskoleutbildade ingenjörer. Förbundet är med cirka 162 000 medlemmar näst störst inom akademikerfederationen Saco. Se även sverigesingenjorer.se 

Följ Sveriges Ingenjörer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Ingenjörer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum