TCO

TCO: Omställningsfrågorna bortglömda i vårbudgeten

Dela

Regeringen har idag överlämnat vårbudgeten till riksdagen. TCO saknar bland annat nödvändiga satsningar på omställning och vidareutbildning för yrkesverksamma.

– Jag har stor förståelse för att det satsas på vissa områden till följd av det försämrade säkerhetsläget. Det verkar däremot som att regeringen glömt bort att det samtidigt finns andra nödvändiga reformer som måste genomföras för att stärka vår motståndskraft. Behovet av att kunna ställa om genom vidareutbildning försvinner inte av vare sig pandemi eller krig. Rekryteringsbehoven är stora och kompetensbristen svår inom många kritiska verksamheter inom välfärd såväl som näringsliv. Därför är jag besviken på att satsningar på utbildningsutbudet för yrkesverksamma saknas i vårbudgeten, säger Therese Svanström, ordförande i TCO.

Inför vårbudgeten har TCO därför formulerat prioriteringar som syftar till att stärka arbetsmarknadens utvecklingskraft och människors möjligheter att bruka sin bästa förmåga.

– Det säkerhetspolitiska läget såväl som pandemin kommer att medföra att det råder stor osäkerhet om den ekonomiska utvecklingen på både kort och lång sikt. Säkert är dock att de svårigheter som finns med kompetensförsörjning såväl i näringsliv som välfärd snarast kommer att skärpas, behoven av omställning och utveckling kommer att öka samtidigt som resurserna för att finansiera offentliga åtaganden kommer vara knappa, säger Therese Svanström.

Kontakter

Bilder

Om

TCO
TCO
Linnégatan 14


08-782 91 00http://tco.se

TCO är en partipolitiskt fristående centralorganisation som samlar 12 fackförbund med 1,2 miljoner medlemmar.

Vår uppgift är att påverka politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. Det gör vi genom att ge röst åt professionella och välutbildade människors behov av trygghet, utveckling och välfärd.

Läs mer på www.tco.se

Följ TCO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TCO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum