Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken och Linköping tävlar om bästa dricksvattnet

Dela

I Kranvattentävlingen 2020 som arrangeras av Svenskt Vatten utses Sveriges godaste kranvatten. Syftet med tävlingen är att sätta fokus på den fantastiska naturresurs som alla i Sverige har tillgång till direkt i kranen. Kranvatten är gott, hälsosamt, lokalproducerat och nästan gratis.

Tema för tävlingen 2020 är Kranmärkt.
Kranmärkt är en hållbarhetmärkning där verksamheter aktivt väljer att servera och dricka kranvatten istället för buteljerat vatten. Tävlingen kommer att hållas med vatten från kranmärkta verksamheter.

Måndag den 12 oktober kl 15.00 hämtas vattnet på Stora hotellet i Linköping som är en kranmärkt verksamhet.
Tisdag den 13 oktober tävlar Tekniska verken i regionfinalen som hålls i Folkets Hus i Motala. 

Regionfinaler hålls på olika håll i hela landet under oktober, därifrån går sedan två kommuner vidare till finalen i Stockholm den 18 november. En smaksäker jury kommer då att kora Sveriges godaste kranvatten 2020. Juryn utser även det godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.

Vi har varit med och tävlat tidigare år och tycker att det är ett bra sätt att uppmärksamma vilket rent och gott vatten vi har i våra kranar. Vi är stolta över vårt fina vatten här i Linköping och hoppas att juryn gillar det också, säger Malin Magounakis, avdelningschef på Laboratorium, Vatten och Avlopp.

Vi har två vattenreningsverk, med Motala ström respektive Stångån som vattentäkter, där vi under de senaste åren har genomfört flera stora arbeten för att säkra kvaliteten på Linköpingsbornas dricksvatten, säger Peter Collin,  avdelningschef Dricksvatten


För mer information om Tekniska verkens medverkan, kontakta gärna:

Malin Magounakis, avdelningschef Laboratorium, Vatten och Avlopp
013-20 83 81
Malin.Magounakis@tekniskaverken.se

Peter Collin, avdelningschef Dricksvatten, 013-20 91 97
Peter.Collin@tekniskaverken.se

För frågor rörande tävlingen kontakta:
Sofia Barre, Svenskt Vatten, 08-506 002 27
sofia.barre@svensktvatten.se

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
215 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Uppdatering - Tekniska verken stänger återbrukshallarna tillfälligt21.12.2020 15:41:32 CETPressmeddelande

Tillfällig stängning av återbrukshallarna förlängs till och med den 7 februari Återbrukshallarna är tillfälligt stängda till följd av striktare restriktioner från regeringen för att minska smittspridningen av covid-19. Till skillnad från återvinningscentralerna räknas inte återbrukshallarna som samhällskritiska och de hålls därför stängda till och med den 7 februari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum