Spanska Turistbyrån

Teneriffa - La Gomera, unik plats för valskådning

Dela

Det marina området mellan öarna Teneriffa och La Gomera blev januari 2021 som första plats i Europa utsedd till Whale Heritage Site, ett certifierat område för valar. Detta gör platsen till ett unikt turistmål för att observera valar och delfiner i sin naturliga miljö på ett hållbart och respektfullt sätt.

Teneriffa - La Gomera är den enda europeiska destinationen bland fyra platser i världen som har blivit utsedd till Whale Heritage Site. Denna utmärkelse tilldelas av World Cetacean Alliance (WCA), en ledande internationell organisation som ägnar sig åt marint skydd.

En viktig passage för valar går genom dessa vatten som är ett habitat för arten Kortfenad Grindval. Detta område förklarades också nyligen som Hope Spot av organisationen Mission Blue, eftersom det anses vara en framträdande plats för beskydd av det marina ekosystemet.

I rapporten som har legat till grund för utmärkelsen har WCA nämnt samarbetet med berörda intressenter såsom forskare, näringsliv, ideella organisationer och lokalbefolkningen samt intressenternas stolthet över att delta i detta projekt. 

WCA har också erkänt det officiella skyddet av befintliga marina ekosystem genom särskilda bevarade områden. Forskningsinsatser på interaktioner med valar och existensen av en fast lagstiftningsram som skyddar valar på Teneriffa och i Spanien generellt, är andra faktorer som har tagits i beaktning för erkännandet. 

Genom att följa hållbarhetsstadgarna för valskådning är Teneriffas näringsliv engagerade i ekoturism, vilket gör det möjligt för turister att lära känna olika valarter på ett respektfullt sätt och ur ett hållbart perspektiv.

Se en av favoritplatserna för valskådning här: Adeje

Se några av de aktiviteter som kan upplevas här: Valskådning på Teneriffa.

Läs bestämmelser för att resa tryggt på travelsafe.spain.info. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum