Jönköpings kommun

Tillfällig stängning av Rosenlundsskolans och Södergårdsskolans grundskola och fritidshem

Dela

På grund av flera bekräftade fall av covid-19 hos personalen har grundskolechef, i samråd med smittskyddsenheten på Region Jönköpings län, beslutat om att tillfälligt stänga Rosenlundsskolans och Södergårdsskolans fritidshem. Beslutet kan komma att förlängas och då även omfatta grundskolan.

Under dagen har det konstaterats att både Rosenlundsskolans och Södergårdsskolans grundskola och fritidshem har flera bekräftade fall av covid-19 hos personalen. Frånvaron i personalgruppen är hög och flera är hemma och inväntar provsvar. För att motverka spridning av covid-19 har Jönköpings kommuns grundskolechef, i samråd med Smittskyddsenheten på Region Jönköpings län, beslutat att tillfälligt stänga respektive skolas fritidshem från och med tisdag 16 februari till och med fredag 19 februari. Stängningen kan komma att förlängas och då även komma att omfatta grundskolan.

- Eftersom det är sportlov nu så gäller beslutet i dagsläget enbart de båda skolornas fritidshem. Skulle vi behöva förlänga stängningen så kommer det även att gälla grundskolorna, säger Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola.

Skolan följer utvecklingen och i slutet av veckan kommer vårdnadshavare att informeras via Vklass om eventuell återgång eller förlängning.

Nyckelord

Kontakter

Verksamhetsfrågor:
Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola, 036- 10 67 40, charlotte.olsson@jonkoping.se

Hälsorelaterade frågor:
Jenny Lorefors, skolläkare, 0733- 388 99 33, jenny.lorefors@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Miljardsatsning på framtidens äldreboenden24.2.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

För att möta framtidens behov investerar kommunen en miljard kronor i fyra äldreboenden de närmaste åren. Media bjuds in till en pressträff vid nya Vilhelmsrogården, som precis börjat att byggas, för att få veta mer om satsningarna. Med på pressträffen är kommunalråd Ilan de Basso (S), Ann-Marie Hedlund (L) och Karin Widerberg (S) (ordförande respektive 1:e vice ordförande i äldrenämnden). Tänk på att hålla avstånd till varandra under pressträffen. Tid: 25 februari klockan 10.30 Plats: Vilhelmsrogården, Strandängen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum