Sverige för UNHCR

Tousin ”Tusse” Chiza ny ambassadör för Sverige för UNHCR

Dela

Artisten och Eurovision-deltagaren Tusse Chiza blir ny ambassadör för Sverige för UNHCR. Med sin bakgrund och sitt engagemang för människor på flykt hoppas han kunna bidra till att öka kunskapen om situationen för världens flyktingar och samla in pengar till UNHCR:s verksamhet.

Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media
Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media

 - Jag var åtta år när jag kom till Sverige som flykting. Därför känns det helt naturligt för mig att vara ambassadör för Sverige för UNHCR, som samlar in pengar till UNHCR:s arbete över hela världen. Jag minns tydligt när UNHCR:s bussar körde in i flyktinglägret i Uganda. Det var den bästa dagen på hela månaden, säger Tusse.

Åsa Widell är generalsekreterare på Sverige för UNHCR:

- Vi är så glada över att Tusse bestämt sig för att bli vår ambassadör - med sin bakgrund var Tusse naturligtvis vår drömkandidat. Han är den perfekta representanten för vår organisation, säger hon i en kommentar.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Bilder

Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media
Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Advokaten Eva Hägg tar plats i Sverige för UNHCR:s styrelse27.1.2022 14:44:00 CET | Pressmeddelande

Affärsjuristen och advokaten Eva Hägg engagerar sig för människor på flykt och blir ny ledamot i insamlingsstiftelsen Sverige för UNHCR:s styrelse. Eva Hägg är advokat vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå och har arbetat med affärsjuridik i över 30 år. Eva har under denna tid varit rådgivare till svenska och internationella bolag i bland annat bolagsstyrningsfrågor, ett område där ESG-frågor fått allt större betydelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum