Jönköpings kommun

Två fastighetsägare på Mariebo kan få ersättningsboende

Dela

Jönköpings kommun ska under hösten ta beslut om att fastighetsägarna som bor i källområdet på Mariebo, där en gammal kemtvätt förorenat marken, får sina fastigheter inlösta inför den kommande saneringen. Nu kan de två fastighetsägare som bor på gränsen till källområdet få ersättningsbostäder bekostade av kommunen under saneringen.

- Vi håller på att skriva fram ett ärende till kommunstyrelsen. Beslut kan tas nästa vecka, säger Mona Forsberg (S), kommunalråd i Jönköpings kommun.

Kommunalråden Mona Forsberg och Peter Jutterström (M) samt chefsjurist Lars-Åke Svensson deltog i måndags i ett möte med de båda fastighetsägarna. Med på mötet var också Länsstyrelsen och SGU.

- Syftet var att lyssna in vad de två familjerna upplever i sin situation och fortsätta ha en konstruktiv dialog. Det här är en mycket speciell situation, säger Peter Jutterström.

Få projektet att gå vidare

De båda fastighetsägarna kommer att påverkas i större utsträckning under själva åtgärdsfasen när grannarnas hus ska rivas och marken sedan grävas upp och saneras. Infarten till fastigheterna kan också bli svår att nyttja.

Jönköpings kommun har tidigare sett till att de fastighetsägare som nu kommer få sina fastigheter inlösta, fått möjlighet att bo i ersättningsbostäder under en begränsad period när omfattande undersökningar gjordes i området.

- Det är rimligt att även de här två fastighetsägarna får den här hjälpen med tanke på hur saneringen kommer att gå till. Det här är ytterligare ett steg kommunen tar för att projektet ska kunna genomföras på bästa sätt och att vi äntligen kan bli av med dessa föroreningar, säger Mona Forsberg.

Nyckelord

Kontakter

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum