Tysk-Svenska Handelskammaren

Tysk-Svenska Handelskammaren stärker närvaron i västsvenska näringslivet

Dela

Valle Wigers börjar den 3 februari på Tysk-Svenska Handelskammaren i Göteborg för att stötta och utveckla de västsvenska affärsrelationerna med Tyskland. Valle Wigers kommer senast från Tysklands ambassad i Stockholm, där han ansvarat för pressfrågor.

Foto: Pasi Mämmelä/Flickr.com (CC BY-SA 2.0)/Privat
Foto: Pasi Mämmelä/Flickr.com (CC BY-SA 2.0)/Privat

Det finns över 200 tyskägda bolag i Göteborgsregionen. Omvänt har omkring 250 svenska företag från regionen dotterbolag i Tyskland. Räknar man alla företag som har affärsrelationer med tyska företag är det många fler, vilket ökar behovet av rådgivning och praktiskt affärsstöd i de tysk-svenska affärsrelationerna.

– Vi har känt en ökad efterfrågan på våra tjänster i Västsverige från företag som vill expandera till Tyskland och ett behov av att förstärka vår närvaro och service till nuvarande tyska och svenska medlemsföretag i regionen. Med Valle Wigers knyter vi en Tysklandskunnig person till oss samtidigt som han är hemma i Göteborgsregionens nätverk, säger Ralph-Georg Tischer, vd för Tysk-Svenska Handelskammaren som har ett 70-tal medarbetare i Sverige.

Valle Wigers är född och uppvuxen i Göteborg och flyttade efter gymnasiet till Berlin. Efter avslutad universitetsexamen på Humboldt-universitetet flyttade han till Stockholm och började arbeta på Tyska ambassaden. Han är även verksam som översättare och författare, bland annat till boken ”Berlin stadsdel för stadsdel – En hel guide till en delad stad”. Nu blir han åter Göteborgsbo och kommer att ansvara för att utveckla medlemsnätverket i Västsverige samt vara länk till de många tjänster som Tysk-Svenska Handelskammaren erbjuder tyska och svenska företag.

– De vanligaste frågorna handlar om att hitta affärskontakter, få hjälp med marknadsetablering, skatte-, redovisnings- och juridiska frågor, och inte minst hjälp att uppfylla producentansvaret på den tyska marknaden, säger Ralph-Georg Tischer.

– Jag är glad över att få använda min kompetens kring tyska-svenska affärsrelationer och vill bidra till att öka kunskapen om den tyska marknaden, tyska språket och den tyska affärskulturen i Sverige samt ge stöd till de tyskägda bolagen i regionen, säger Valle Wigers.

Tysk-Svenska Handelskammaren i Göteborg har kontor i DB Schenkers lokaler på Lilla Bommen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Pasi Mämmelä/Flickr.com (CC BY-SA 2.0)/Privat
Foto: Pasi Mämmelä/Flickr.com (CC BY-SA 2.0)/Privat
Ladda ned bild

Länkar

Om

Tysk-Svenska Handelskammaren
Tysk-Svenska Handelskammaren
Box 27104
102 52 Stockholm

+46-8-665 18 00http://www.handelskammer.se

Tysk-Svenska Handelskammaren grundades 1951 som en bilateral handelskammare. Uppdraget är att hjälpa tyska och svenska företag att göra affärer med varandra. Handelskammaren är del av det tyska handelskammarnätverket DIHK/IHK/AHK (samtliga tyska företag är medlemmar i de tyska handelskamrarna och omfattas av detta nätverk) samt representant för den tyska organisationen för investeringsfrämjande, GTaI, i Sverige. Verksamheten är självfinansierad utan statligt stöd. Det är i grund och botten en medlemsorganisation med ett väl utvecklat tjänsteutbud (inom marknads-/ etableringsrådgivning, juridik, skatt, redovisning och miljöservice). Handelskammaren har omkring 70 medarbetare i Sverige och omkring 1200 tyska och svenska medlemsföretag.

Följ Tysk-Svenska Handelskammaren

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tysk-Svenska Handelskammaren

30 år efter murens fall: Många fler svenska företag i Tyskland – fortsatt glest i östra delen8.11.2019 08:02:00 CETPressmeddelande

På bara fem år har antalet svenska företag som är etablerade i Tyskland ökat med runt 40 procent. Men medan huvudstaden Berlin och ekonomiskt starka delstater i södra och västra delen av landet lockat till sig allt fler svenskägda bolag tappar området som utgjorde det gamla Östtyskland mark. Det visar en analys som Tysk-Svenska Handelskammaren har gjort med anledning av att det gått 30 år sedan murens fall.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum