Uppsala Konsert & Kongress

UKK öppnar åter för besökare!

Dela

På UKK i höst väntar ett anpassat program med musik och upplevelser att ta del av både digitalt och på plats. UKK:s populära lunchservering öppnar för gäster – med avstånd mellan borden och förstärkta rutiner för att förhindra smittspridning.

När höstsäsongen drar igång på UKK brukar det vara med hundratals evenemang och stora publikgrupper. I år blir nästan allt annorlunda. Istället för fullsatta hus planerar UKK för små evenemang med max femtio personer i publiken. Rutiner kring servering, publikflöden, biljetthantering och mycket, mycket mer har gåtts igenom och anpassats efter myndigheternas rekommendationer. 

För att hela tiden kunna vara flexibla och agera på nya direktiv planeras nu den publika verksamheten med utgångspunkt i veckor.

– Vi är inställda på att det läge vi har just nu kommer att fortsätta året ut, kanske längre. Men vi vill också vara beredda om läget förändras, säger Henrik Lillsjö, nytillträdd vd och konstnärlig ledare på UKK. 

Nu öppnar UKK för allmänheten igen efter att ha hållt stängt sedan april. Lunchserveringen har anpassats och öppnar tisdagen den 1 september. Evenemang som kan genomföras för en liten publik och sändas digitalt har planerats in och i september väntar både klassisk musik, familjeföreställning, jazz och musikal. 

– Att dra igång verksamheten igen, om än i ytterst begränsad skala, är viktigt för oss, säger Henrik Lillsjö vidare. Vi vill erbjuda musik och upplevelser till uppsalaborna, vara en arbetsgivare för musiker och artister, och göra det bästa vi kan av situationen. Det blir en annorlunda höstsäsong!

Äntligen livekonserter igen – på UKK eller hemma! 

Under hösten gör UKK ett anpassat program. Ett litet antal biljetter släpps (max 50) för de som längtat efter att uppleva musiken live, på plats på UKK. Vill man hellre uppleva hemma går det också bra, via www.ukk.se/play

Evenemang med publik genomförs i en säkerställd lokal, med avstånd och för en mycket begränsad publik. För att skapa ytterligare säkerhet har evenemangen som genomförs under max 50-regeln tillfälligt ändrade köpvillkor. Vid minsta förkylningssymtom ska man stanna hemma och då återlöser UKK biljetten – ända fram till evenemangsstart. 

På gång i september

Under september arrangerar UKK ett gäng trygga evenemang med max 50 personer i publiken. Programmet uppdateras löpande och finns som alltid att läsa på ukk.se

4 september: A la Maud 

Maud Karlsson är tillbaka! Kvällens tema är ”Dold agenda”, där det omöjliga blir möjligt och där det dolda kikar fram. Som vanligt blir programmet späckat av gäster från när och fjärran där konst, musik och dans samsas med samtal. Kvällen kommer filmas och sändas under Kulturnatten på ukk.se/play. 

6 september: Carte Blanche med Trio X och hemliga gäster. 
Fri entré, men förbokad biljett krävs. Sänds live på ukk.se/play

11 september: Klassisk AW – Thomas Rudberg & Philip Zuckermann ur Lövstabruks kammarsolister 
Klassisk musik serveras i Restaurangen. Sänds live på ukk.se/play 

12 september: Kulturnatten 
Digitala sändningar från UKK och småskaliga upplevelser på plats. Mer information kommer i separat pressutskick. 

20 september: UTOM-trio (Robin Cochrane, Agnes Grahn, Mirja Palo)
UTOM (Unga tankar om musik) bjuder på spännande musik. Fri entré, men förbokad biljett krävs. Sänds live via ukk.se/play 

25 september: Musikalhörnan 
Kvällens gäst är Nanne Grönvall och kvällens tema är musikalernas alla Funny Girls! Evenemanget kommer att filmas och sändas vid ett senare tillfälle på ukk.se/play. 

26 september: Barnens UKK – Alice!
Alice Tegnérs älskade musik – en upplevelse för stora och små! 

Luncha på UKK 

Från och med 1 september öppnar vi vår populära lunchservering igen. Med rejäla avstånd mellan bord och stolar, förstärkta arbetsrutiner för att förhindra smittspridning och begränsade öppettider. Och god mat, förstås! 

Dagens lunch serveras tisdag – lördag, 11.00–14.00 med start 1/9. 
UKK:s reception och biljettkassa håller öppet samma tider med start 1/9. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Hösten 2020 gör UKK evenemang med max 50 personer i publiken.
Hösten 2020 gör UKK evenemang med max 50 personer i publiken.
Ladda ned bild
Stora salen, Sal A
Stora salen, Sal A
Ladda ned bild
VD och konstnärlig ledare UKK
VD och konstnärlig ledare UKK
Ladda ned bild
VD och konstnärlig ledare UKK
VD och konstnärlig ledare UKK
Ladda ned bild
Vd och konstnärlig ledare UKK
Vd och konstnärlig ledare UKK
Ladda ned bild
A la Maud
A la Maud
Ladda ned bild
Klassisk AW
Klassisk AW
Ladda ned bild
Klassisk AW
Klassisk AW
Ladda ned bild
Alice - barnmusikföreställning
Alice - barnmusikföreställning
Ladda ned bild
Musikalhörnan
Musikalhörnan
Ladda ned bild
Nanne Grönvall
Nanne Grönvall
Ladda ned bild
Trio X
Trio X
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

Emelie Bergbohm och Fredrik Granberg till Uppsala Konsert & Kongress16.12.2020 09:00:30 CET | Pressmeddelande

Uppsala Konsert & Kongress fick en ny ägaridé tidigare i år och för att möta denna gör nu bolaget en rad satsningar inom flera områden. En av dessa satsningar innebär att UKK inleder ett tätt samarbete med Emelie Bergbohm som under ett års tid kommer verka som utvecklingsstrateg i verksamheten. Konsertproducenten Fredrik Granberg, som senast kommer från musikscenen Södra Teatern i Stockholm, kommer vikariera på UKK:s programavdelning då UKK:s ordinarie producent Hanna Lanneberg gått vidare inom bolaget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum