UL besvikna på besked om neddragningar i trafiken

Dela

UL är kritiska till beskedet att MTR ensidigt drar ner på tågtrafiken i Uppsala län från och med den 11 december. Förarbristen orsakar problem, men beskedet från Mälardalstrafik att deras trafikleverantör MTR, drar ner på turer när många reser mellan bland annat Uppsala och Tierp är olyckligt.

 – Vi är mycket bekymrade över att MTR inte lyckas leva upp till sitt avtal med Mälardalstrafik även under 2023, säger Johan Örjes (C), ordförande i trafik- och samhällsutvecklingsnämnden.

MTR hänvisar till att det råder stor brist på lokförare i hela landet och att beslutet att dra ner på tågtrafiken ger en mer förutsägbar och stabil tågtrafik för resenärerna.

– Det är olyckligt att tågtrafiken dras ner under tider när många reser. Det här är inte vad vi förväntat oss, säger Karin Svingby, trafikdirektör.

Tågtrafiken i regionen är sedan många år ett nav för arbetstagare och arbetsgivare i och mellan regioner.

– När trafiken är opålitlig och gles kan det påverka möjligheten för regionens företagare att attrahera arbetskraft och arbetstagares möjlighet att ta sig till sina jobb eller elever att ta sig till skolor, säger Johan Örjes (C).

Under hösten har UL, tillsammans med Region Västmanland, kompenserat utebliven tågtrafik på sträckan Sala-Uppsala. UL ska nu se över om det är möjligt att sätta in insatstrafik på de sträckor som drabbas särskilt hårt av färre tågavgångar. Besked om och i så fall när den sätts in meddelas senare.

Nyckelord

Kontakter

Om

Trafik och samhälle
Trafik och samhälleFölj Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum