Rymdstyrelsen

Uppdaterad pressinbjudan: Rymdvaka inställd

Dela

På grund av försenad uppsändning tvingas vi att ställa in den planerade rymdvakan som skulle ägt rum den 22 december på Stockholms universitet.

Illustration av James Webb-teleskopet. ESA
Illustration av James Webb-teleskopet. ESA

Stockholms universitet och Rymdstyrelsen bjöd tidigare in till rymdvaka onsdagen den 22 december klockan 12:30-15:00 på AlbaNova universitetsscentrum för att följa uppsändningen av James Webb-teleskopet. 

Nu är uppsändningen senarelagd till den 24/12 (julafton). Det tillsammans med det nuvarande smittoläget gör att vi tagit beslutet att ställa in vakan. 

Vill man fortfarande följa uppsändningen kan man göra det via NASA:s och ESA:s respektive webbsidor. Raketen beräknas sändas upp klockan 13:20 svensk tid och livesändningarna börjar en tid innan det. 

Nyckelord

Bilder

Illustration av James Webb-teleskopet. ESA
Illustration av James Webb-teleskopet. ESA
Ladda ned bild

Om

Rymdstyrelsen
Rymdstyrelsen
Box 4006
171 04 Solna

08-40 90 77 00https://www.rymdstyrelsen.se/

Rymdstyrelsen är Sveriges rymdmyndighet

Rymdstyrelsen är myndigheten som stödjer rymdforskning och utveckling i Sverige. Vi företräder Sverige i internationella rymdorganisationer och arbetar för att sprida kunskap om och skapa intresse för rymden. Rymdstyrelsen är central förvaltningsmyndighet under Utbildningsdepartementet.

Läs mer om myndigheten på Rymdstyrelsen.se

Följ Rymdstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rymdstyrelsen

Första bilderna från den svenska forskningssatelliten Mats10.11.2022 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 4 november sände den svensktillverkade forskningssatelliten Mats upp i rymden. Allt gick bra och nu har Mats levererat sina första bilder av atmosfären. Genom att studera jordens övre atmosfär kommer Mats att bidra till unik grundforskning om dynamiken i mesosfären och hur energi flyttas. Resultatet blir viktiga pusselbitar för att förstå det globala klimatsystemet och klimatförändringarna.

Nytt datum för uppsändningen av den svenska satelliten Mats28.10.2022 14:31:04 CEST | Pressmeddelande

På grund av väderförhållanden flyttas uppsändningsdatum för den svenska satelliten Mats till fredag den 4 november. Genom att studera de övre delarna av jordens atmosfär kommer Mats att bidra till unik grundforskning om dynamiken i mesosfären och hur energi flyttas. Resultatet blir viktiga pusselbitar för att förstå det globala klimatsystemet och för att förbättra prognoser för klimatförändringar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum