Uppsala kommun

Upphandling av idrotts- och kulturlokaler i Multikvarteret Rosendal

Dela

Kommunen har beslutat att genomföra en upphandling av idrotts- och kulturlokaler i Multikvarteret i Rosendal. Upphandlingen kommer ske genom förhandlat förfarande enligt lagen om offentlig upphandling (LOU).

Upphandling enligt LOU krävs när kommunen ställer krav på utformningen. Därför har tidigare markanvisning för Multikvarteret Rosendal lämnats tillbaka och detta arbete påbörjats. Kommunen kommer att hyra två idrottshallar och ett bibliotek under preliminärt 20–25 år. På fastigheten har sedan leverantören rätt att bygga hyresrätter och kommersiella lokaler i enlighet med detaljplanen och vad de presenterar i sitt anbud.

- När vi bygger framtidens Uppsala ska vi bygga ett helt samhälle, inte bara bostäder. Med idrott, kultur och bostäder i samma kvarter skapar vi en samlingspunkt och mötesplats i Rosendal för Uppsalabor i alla åldrar. Det kommer vara en viktig del i utvecklingen av Rosendal och hela södra Uppsala, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Upphandlingen sker i två steg där kommunen först väljer ut vilka leverantörer som ska få lämna anbud och sedan väljer ut vilken leverantör som ska tilldelas kontraktet. Minst tre leverantörer ska erbjudas att lämna slutligt anbud efter att förhandlingarna är genomförda.

Ambitionen är att idrottshallarna och biblioteket ska vara klara till hösten 2024 för att kunna användas av den skola som byggs på grannfastigheten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till pressträff för sommargatan20.5.2020 17:00:00 CESTPressmeddelande

Nu på fredag öppnas Uppsalas första sommargata! Vi påminner om pressträffen i samband med det, som vi tidigare informerat om. När: fredag 22 maj kl 10.00 Plats: Östra Ågatan vid Nybron Kommunalråd Rickard Malmström och projektledare Jakob Andersson finns på plats för att berätta mer om sommargatan och svara på frågor. Sommargatan införs maj-augusti på Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan. Den innebär att bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående och vistelse, och att ytan närmast ån möbleras med planteringar och sittplatser. Sommargatan får ett tillfälligt förbud mot genomfart för motorfordon norrifrån och rekommenderad lägre hastighet 20 km/tim. Antalet bilparkeringsplatser i anslutning till sommargatan förblir oförändrade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum