Spanska Turistbyrån

Upplev Spanien från hästryggen

Dela

Gillar du att uppleva och utforska naturen från hästryggen? I Spanien kan du ta del av organiserade ridturer och introduktionskurser för nybörjare. Oavsett om du har ridvana eller helt enkelt bara älskar hästar, så ger vi dig här några idéer för att njuta av dessa upplevelser i Spanien.

Mazagón strand, Huelva, Andalusien.
Mazagón strand, Huelva, Andalusien.

KARAKTERISTISKA OMRÅDEN

Det finns speciellt rekommenderade platser för ridning i Andalusien, såsom sanddynerna och tallskogen i nationalparken Doñana eller bergen i Sierra Nevada. I Katalonien kan du rida omkring bland risfälten i Ebrodalen. De som är förtjusta i bergslandskap kan hitta ridleder i mitten av landet genom Sierra de Gredos samt även norrut i Pyrenéerna och bergskedjan Picos de Europa. Bergstrakterna bjuder på magiska vyer och ett rikt djurliv. 

ORIGINALVÄGAR

Det finns mer än 40 olika godkända ridleder som du hittar på turismoecuestre.org. Ridleden "Don Quijote på häst" tar dig genom naturparken Lagunas de Ruidera och andra naturområden som beskrivs i den berömda romanen av Cervantes. I Valencia finns den så kallade "vulkaniska ledensom tar dig på en spännande tur till vulkanen Cerros de Agras.

Ett annat alternativ är att rida på vackra naturstigar Caminos Naturales, dessa kan du hitta över hela landet och de är anpassade för vandring, ridning och cykling. En av de vackraste är Camí de Cavalls som omger ön Menorca. Denna unika gamla led med sina 185 kilometer sträcker sig genom turkosa isolerade vikar, lummiga gröna skogar och klippor med fantastisk utsikt över Medelhavet.

RIDCENTER MED ANPASSAT BOENDE

Olika ridcenter har utmärkta faciliteter för att utöva denna sport. De erbjuder ridlektioner för såväl nybörjare till avancerad nivå, turer med häst och vagn samt andra familjeaktiviteter. Det finns många olika föreningar och ridsportarrangörer som organiserar turer vilka kan pågå från en timme till flera dagar. De inkluderar stallplats för hästarna, erfarna guider och ett team av ryttare samt veterinärer och hovslagare. Dessutom blir det allt vanligare med små lantliga hotell som erbjuder lektioner och kvällsridning i fullmånens sken. 

FESTLIGHETER

Det finns många stämningsfulla festligheter i Spanien där du kan beskåda ryttare i traditionella dräkter och magnifika hästar. Den årliga hästfestivalen i Jerez de la Frontera, hästkapplöpningarna på stranden i Sanlúcar de Barrameda och Sant Joan-festivalen på Menorca är några alternativ. 

Lär dig mer om Spanien på Spain.info.

Läs bestämmelser för att resa tryggt på travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mazagón strand, Huelva, Andalusien.
Mazagón strand, Huelva, Andalusien.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum