Uppsala kommun

Uppsala fortsätter sin framgångsrika satsning på cykling

Dela

Uppsala nådde 2018 målet att bli Sveriges bästas cykelstad i Cykelfrämjandets jämförelse mellan kommuner. Cykelbokslutet för 2018 visar att kommunen helt eller nästan helt lyckats genomföra 50 av de cykelmål som sattes upp i den lista om 57 mål som presenterades 2016. Samtidigt visar en undersökning som presenterats av cykelfrämjandet att Uppsalas cyklister inte hör till de allra mest nöjda i landet.

- Det är fantastiskt att se detta fina bokslut med alla saker som gjorts för att göra cyklandet mer attraktivt i Uppsala. Vi blev Sveriges bästa cykelstad 2018 och kommer fortsätta att förbättra oss i stan, alla våra tätorter och på landsbygden, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

I den frivilliga nöjdhetsundersökningen som Cykelfrämjandet genomför där intresserade kan svara på frågor, hamnade Uppsala hamnade på en sjundeplats av landets 290 kommuner. Samtidigt framkom att Uppsalas hade den största svarfrekvensen bland dess invånare räknat i antalet svar.

- Det visar hur stort engagemanget för cykling är i Uppsala, vilket bådar gott för framtiden när fler behöver ställa om till att resa hållbart. Med hjälp av synpunkter från medborgarna kan vi se vad vi ska prioritera för att fler ska välja cykel framför bil, säger Daniel Fritz, trafikplanerare.

Hela cykelbokslutet går att läsa här: https://www.uppsala.se/organisation-och-styrning/publikationer/cykelbokslut-2018/

För mer information

Daniel Fritz, trafikplanerare
Telefon: 018-727 40 37
E-post: daniel.fritz@uppsala.se

Rickard Malmström, ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden
Telefon: 018-727 13 15
E-post: rickard.malmstrom@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, presskommunikatör
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Uppsala kommun vill ha statligt servicekontor i Gottsunda23.5.2019 14:26:37 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun arbetar aktivt för att ett statligt servicekontor placeras i Gottsunda. På kommunstyrelsens sammanträde 29 maj föreslås att kommunen skriver brev till finansdepartementet i ärendet. På de servicekontor som finns idag samverkar Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten. Arbetet för en placering i Gottsunda är del av den reviderade handlingsplan för Gottsunda som kommunstyrelsen antog i mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum