Uppsala kommun

Uppsala kommun får ny avdelning för konst och kulturarv

Dela

Kulturförvaltningen i Uppsala kommun har fått en ny avdelning – Uppsala konst och kulturarv. Den nya avdelningen ska utöver kultur och konst även arbeta med kulturarv. Helena Westin blir chef för avdelningen och tillträder 1 mars 2021.

Helena Westin har fått uppdraget att leda den nya avdelningen Uppsala konst och kulturarv i Uppsala kommun. Foto: Jessica Gow
Helena Westin har fått uppdraget att leda den nya avdelningen Uppsala konst och kulturarv i Uppsala kommun. Foto: Jessica Gow
Den nya avdelningen omfattar verksamheterna Uppsala konstmuseum, Biotopia och Naturskolan, Offentlig konst samt Reginateatern. Dessutom kommer Uppsala konst och kulturarv, som namnet antyder, även att arbeta med kulturarvsfrågor.
 
  Genom att samla verksamheten inom en avdelning kommer vi att kunna erbjuda ännu fler ett starkt utbud av konst och kultur liksom scenkonst och naturpedagogik. Det kommer att göra Uppsala ännu mer intressant för både besökare och alla som lever och verkar här, säger kulturdirektör Sten Bernhardsson.

Vill satsa på digitalisering och tillgänglighet 

Helena Westin har fått uppdraget att leda den nya avdelningen. Hon har akademisk bakgrund inom humaniora med fokus på kultur och kulturarv med bland annat examen från Bebyggelseantikvariskt program vid Göteborgs universitet samt akademiska studier inom ledarskap och kommunikation.
 
Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna få möjlighet att bidra
till utvecklingen av kulturverksamheten i Uppsala, med spännande frågor som bland annat utvecklingen av konstmuseet, att vässa arbetet med kulturarvsfrågor, mer digitalisering och förbättrad tillgänglighet, säger Helena Westin.
 
Helena Westin har tidigare arbetat i olika roller som chef och förändringsledare, på bland annat Riksantikvarieämbetet, Polisen och Stockholms stadsmuseum och Stockholms stadsarkiv.  

Erfarenhet från museum

Hon ansvarade för uppbyggnaden av det nya Polismuseet som öppnade på Djurgården i Stockholm år 2007, och som då blev nominerat till både Årets museum i Sverige och European Museum of the Year Award.
 
Som förändringsledare har hon bland annat arbetat med verksamhetsutveckling inom Polisen och på Stockholms stad, samt nu senast som konsult på Change of Lane AB.
 
Jag är mycket glad över att Helena Westin tackat ja till att leda kulturförvaltningens nya avdelning. Helena är en driven, engagerad chef och förändringsledare, med gedigen erfarenhet att både utveckla och leda verksamhet inom kultursektorn, säger kulturdirektör Sten Bernhardsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Helena Westin har fått uppdraget att leda den nya avdelningen Uppsala konst och kulturarv i Uppsala kommun. Foto: Jessica Gow
Helena Westin har fått uppdraget att leda den nya avdelningen Uppsala konst och kulturarv i Uppsala kommun. Foto: Jessica Gow
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Nya åtgärder ska förebygga smittspridning på högstadiet10.1.2021 15:20:11 CETPressmeddelande

Inför starten på vårterminen stoppar Uppsala kommuns grundskolor undervisning där elever från olika skolor samlas i gemensamma elevgrupper. Beslutet påverkar framförallt lektioner i vissa ämnen som moderna språk, modersmål och hemkunskap där det är vanligt att elever åker till en annan skola. Undervisning ska istället hållas på elevens hemskola eller genom fjärr- eller distansundervisning.

Flerpartiöverenskommelse om genomförande av fyrspårsavtalet7.1.2021 13:00:00 CETPressmeddelande

Uppsalas mittenstyre och Moderaterna kan idag presentera en överenskommelse om vägen framåt för genomförandet av fyrspårsavtalet och utbyggnaden av de sydöstra stadsdelarna där cykel, gång och kollektivtrafik kommer sättas i främsta rummet. Överenskommelsen innefattar mer blandad bebyggelse i de sydöstra stadsdelarna, ett framkomlighetspaket för södra Uppsala och en bostadssatsning på landsbygden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum