Uppsala kommun

Uppsalaborna tycker till om Uppsala konstmuseum

Dela

Uppsala kommun gör nu en medborgarundersökning för att få reda på vad uppsalaborna tycker om konstmuseet. Invånarnas åsikter ska bli en del av den utredning som just nu pågår kring museets framtid.

Undersökningen ställer öppna frågor så att de som svarar får uttrycka sig fritt, istället för att välja ett svarsalternativ. De tillfrågade bor både i centrala delarna av Uppsala och på landsbygden och kan svara på det språk de känner sig mest bekväma med.

– Det här är en ny form av medborgarundersökning med öppna frågor istället för styrande svarsalternativ. Jag ser fram emot att ta del av många spännande idéer kring det framtida konstmuseets verksamhet och placering, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande. 

Under hösten och vintern pågår en utredning om hur konstmuseets verksamhet ska se ut i framtiden. Den genomförs av kommunledningskontoret, i samråd med kulturförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen.

- En viktig pusselbit i arbetet med ett nytt konstmuseum är att lyssna in vad Uppsalaborna vill se. Med den här breda medborgarundersökningen hoppas jag att vi får in många bra tankar och förslag till det kommande arbetet, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Utredningen ska leda till ett inriktningsbeslut om Uppsala konstmuseum som kommer att presenteras i februari 2020. Två stora frågor för medborgarundersökningen och utredningen är var museet ska placeras och vilken typ av verksamhet som ska bedrivas.

Senare under hösten kommer Uppsala kommun också bjuda in föreningar och andra intressenter till mindre dialogmöten. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till stipendieutdelning och vernissage på Uppsala konstmuseum13.11.2019 07:30:00 CETPressmeddelande

Årets stipendiater är utsedda av Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne. De fem stipendiaterna är Hanna Björkdahl, Viola Florin, Elin Odentia, Alex Rosa och Joline Uvman. Stiftelsen utser stipendiater bland avgångselever från masterklasser vid landets konsthögskolor. Stipendiesumman är 70 000 kronor och deras konstnärskap presenteras i en utställning på Uppsala konstmuseum. Förutom stiftelsens stipendiater visas i utställningen konstnärer som tidigare har tilldelats stipendium inom området bildkonst och som är verksamma i Uppsala län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum