Uppsala kommun

Uppsalaborna tycker till om Uppsala konstmuseum

Dela

Uppsala kommun gör nu en medborgarundersökning för att få reda på vad uppsalaborna tycker om konstmuseet. Invånarnas åsikter ska bli en del av den utredning som just nu pågår kring museets framtid.

Undersökningen ställer öppna frågor så att de som svarar får uttrycka sig fritt, istället för att välja ett svarsalternativ. De tillfrågade bor både i centrala delarna av Uppsala och på landsbygden och kan svara på det språk de känner sig mest bekväma med.

– Det här är en ny form av medborgarundersökning med öppna frågor istället för styrande svarsalternativ. Jag ser fram emot att ta del av många spännande idéer kring det framtida konstmuseets verksamhet och placering, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande. 

Under hösten och vintern pågår en utredning om hur konstmuseets verksamhet ska se ut i framtiden. Den genomförs av kommunledningskontoret, i samråd med kulturförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen.

- En viktig pusselbit i arbetet med ett nytt konstmuseum är att lyssna in vad Uppsalaborna vill se. Med den här breda medborgarundersökningen hoppas jag att vi får in många bra tankar och förslag till det kommande arbetet, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Utredningen ska leda till ett inriktningsbeslut om Uppsala konstmuseum som kommer att presenteras i februari 2020. Två stora frågor för medborgarundersökningen och utredningen är var museet ska placeras och vilken typ av verksamhet som ska bedrivas.

Senare under hösten kommer Uppsala kommun också bjuda in föreningar och andra intressenter till mindre dialogmöten. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till pressträff för sommargatan20.5.2020 17:00:00 CESTPressmeddelande

Nu på fredag öppnas Uppsalas första sommargata! Vi påminner om pressträffen i samband med det, som vi tidigare informerat om. När: fredag 22 maj kl 10.00 Plats: Östra Ågatan vid Nybron Kommunalråd Rickard Malmström och projektledare Jakob Andersson finns på plats för att berätta mer om sommargatan och svara på frågor. Sommargatan införs maj-augusti på Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan. Den innebär att bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående och vistelse, och att ytan närmast ån möbleras med planteringar och sittplatser. Sommargatan får ett tillfälligt förbud mot genomfart för motorfordon norrifrån och rekommenderad lägre hastighet 20 km/tim. Antalet bilparkeringsplatser i anslutning till sommargatan förblir oförändrade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum