Uppsala kommun

Uppsalas ridsport ska utvecklas

Dela

Idrotts- och fritidsnämnden har beslutat om att göra en kartläggning av ridsportföreningarna i Uppsala. Kartläggningen ska omfatta föreningarnas verksamhet och även beskriva utvecklingsmöjligheter.

- Ridningen är en stor sport i Uppsala som vi ska stötta och stärka. Därför kartlägger vi nu ridsportens förutsättningar och behov. Det här är ett viktigt steg för att fler Uppsalabor ska kunna utöva den sport och fritidsaktivitet man är intresserad av, säger Maria Patel (S), ordförande Idrott- och fritidsnämnden.

Under kartläggningen ska dialoger och samverkan ske med ridföreningar i Uppsala, och även med Upplands idrottsförbund, som inom sitt uppdrag arbetar med föreningsfrågor inom ridsporten. Senast en motsvarande kartläggning gjordes var 2010, men fortfarande kvarstår en del oklarheter som behöver utredas, framförallt kring anläggningssituation för ridföreningar och ridskoleverksamhet som är komplex.

Senast i december 2019 ska kartläggningen vara klart.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum