Almega

Välkommen förlängning och utökning av omställningsstödet

Dela

Regeringen och samarbetsparterna föreslår att omställningsstödet till företag ska höjas och förlängas. ”Det är ett nödvändigt förslag som förhoppningsvis kan rädda många jobb och företag”, säger Almegas näringspolitiske chef Andreas Åström.

Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.
Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.

– Nu är det hålla ut som gäller. Även om vaccinet är under utrullning är läget fortsatt akut för många tjänsteföretag, speciellt för de som drabbats av restriktioner. Ett utökat omställningsstöd ökar chanserna för att fler av dessa företag ska klara sig, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.

Regeringen och samarbetspartierna har kommit överens om en förlängning och utökning av omställningsstödet för små och medelstora företag. Förlängningen gäller retroaktivt från november fram till och med februari och ersättningsnivån höjs från att täcka 75 till 90 procent av företagets fasta kostnader. De som kan söka stödet måste ha tappat 30 procent av sin omsättning.

– Effektiva stödåtgärder är något vi på Almega har arbetat för under hela pandemin och omställningsstödet är en viktig del. Det är nu viktigt att stöden betalas ut snabbare. Byråkratin som kringgärdar ersättningarna är tyvärr alltför omfattande, sägerr Andreas Åström.

Bilder

Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.
Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum