Uppsala kommun

Välkommen på invigning av Uppsala Summer Zone

Dela

På fredag invigs Uppsala Summer Zone, där Studenternas bandyplan gjorts om för innebandy, futsal, volleyboll, minitennis, streetbasket, badminton, pumptrack, och mycket mer för hela sommaren. Vid invigningen arrangeras en mängd aktiviteter, bland annat uppvisningsmatch i innebandy mellan Sirius och Storvreta och basketmatch mellan Uppsala basket och politiker. Media är välkomna till invigningen.

Öppningen sker stegvis, med max 100 besökare 7-18 juni och max 200 besökare från 18 juni
Öppningen sker stegvis, med max 100 besökare 7-18 juni och max 200 besökare från 18 juni

Uppsala Summer Zone är en 6 360 kvadratmeter stor aktivitetsyta öppen för alla, hela sommaren. Innebandy, futsal, volleyboll, minitennis, streetbasket, badminton, kiosk, pumptrack, ytor för häng, lek och olika spel, och massa annat kul finns på plats. All aktivitet är gratis då satsningen görs för att få barn och ungdomar mer aktiva och för att verka för en mer inkluderande och jämlik fritid. På området finns Fritidsbanken som lånar ut utrustning gratis, till exempel rackets, bollar, klubbor, inlines och mycket mer.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu öppnar Uppsala Summer Zone, så att Uppsalas barn och ungdomar kan komma hit och prova på olika sporter och lekar. Det är helt gratis så att alla ska ha samma möjligheter att ha en aktiv och rolig sommar, säger Maria Patel (S), ordförande i idrott- och fritidsnämnden.

Aktivitetsytor och antal besökare är anpassade med tanke på covid-19. Personal kommer finnas på plats för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Öppningen har skett stegvis med max 100 besökare 7-18 juni och upp till 200 besökare från och med den 18 juni. Det går också att boka enskilda ytor, för både privatpersoner och föreningar, men då till en kostnad.

– Det är viktigt att ge alla barn och ungdomar möjlighet till ett meningsfullt och roligt sommarlov. Summer Zone är en av alla de gratisaktiviteter som arrangeras i sommar med stöd av kommunen och staten. Det här är en väldigt bra sommaranvändning av bandyplanen, säger Linda Eskilsson (MP), ordförande i kulturnämnden.

Preliminär agenda för invigningen den 18 juni 13:00

  • 13:00 Invigningstal av Maria Patel (S), ordförande i idrott- och fritidsnämnden, och Linda Eskilsson (MP), ordförande i kulturnämnden.
  • 13:10 – 14.30 Prova på-aktiviteter på aktivitetsytorna
  • 13:20 Basketmatch med mixedlag Politiker-Uppsala Basket
  • 13:50 Uppvisningsmatch i innebandy med mixedlag Sirius-Storvreta.
  • Våffelvagn, gratis för barn och unga
  • Utlåning av böcker från Bibliotekscykeln
  • Frågesport med priser
  • Klimatkampen

Media är välkomna vid invigningen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Öppningen sker stegvis, med max 100 besökare 7-18 juni och max 200 besökare från 18 juni
Öppningen sker stegvis, med max 100 besökare 7-18 juni och max 200 besökare från 18 juni
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum