RF/SISU

Välkommet ställningstagande för idrottens demokrati och självständighet

Dela

Riksidrottsförbundet välkomnar regeringens tydliga ställningstagande för en idrottsmodell som håller ihop bredd och elit och värnar den demokratiska strukturen och självständigheten.

Björn Eriksson. Foto: Fond&Fond- Fri att använda
Björn Eriksson. Foto: Fond&Fond- Fri att använda

Regeringen har lämnat ett skriftligt yttrande till EU-domstolen avseende en begäran om förhandsavgörande från en spansk domstol där den privata sammanslutningen European Superleague ifrågasätter FIFA:s och UEFA:s rätt att agera mot klubbar inom förbunden som inte följer de gemensamma reglerna. 

– Det är mycket glädjande att regeringen försvarar en idrottsmodell som ger så mycket tillbaka till samhället och samtidigt bevarar vår självständighet och värnar den demokratiska strukturen, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet. 

European Superleague med tolv klubbar ville bilda en stängd liga och samtidigt fortsatt delta i övrig fotbollsverksamhet organiserad av FIFA, UEFA och dess nationsförbund.  

– Även om det här råkar handla om fotboll är frågan principiell för hur vi organiserar idrott. Därför är det bra och viktigt att regeringen tydligt står upp för vår framgångsrika idrottsmodell där demokratisk uppbyggnad och idrottslig prestation står i första rummet, säger Björn Eriksson. 

För mer information kontakta 

Björn Eriksson
ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Björn Eriksson. Foto: Fond&Fond- Fri att använda
Björn Eriksson. Foto: Fond&Fond- Fri att använda
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

Beslut om fördelning av 798 miljoner för återstart och kompensation2.12.2021 15:27:53 CET | Pressmeddelande

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela 798 miljoner kronor till idrottsrörelsen för återstart efter pandemin och som kompensation för verksamhet som påverkats under pandemin. Stödet fördelas till samtliga specialidrottsförbund, 2046 idrottsföreningar och riktat stöd till idrott för personer med funktionsnedsättningar, föreningar som drabbats extra hårt under pandemin och elitidrott.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum