Tekniska verken i Linköping

Välkomna på en promenad längs ”memory lane” i centrala Katrineholm!

Dela

Runt om i stadskärnan finns nu 22 elskåp som pryds av historiska bilder och texter som berättar om minnen från förr. Med hjälp av bilder på några av Tekniska verkens elskåp kan invånare och hemesterfirare nu uppleva en historisk promenad i centrala Katrineholm.

Historiska bilder på 22 av Tekniska verkens elskåp finns nu längs en promenad runt om i centrum. Till bilderna finns en förklarande text som berättar historien om bilden. Bilderna och dess motiv har anknytning till den plats där de är uppsatta. Promenaden är en slinga på 700 meter som bland annat sträcker sig genom Köpmangatan, Fredsgatan och Drottninggatan.

Syftet med projektet, som är ett samarbete mellan Tekniska verken, KFV Marknadsföring och Katrineholms kommun, är att både minska nedklottringen och samtidigt försköna stadsmiljön.

Idén till de historiska elskåpen kommer från Helsingborg och Borås, där skåpen också är prydda med historiska bilder. Nu har idén blivit verklighet även i Katrineholm och Jarl Axelsson, underhållsingenjör på Tekniska verken och Louise Magnusson, vd för KFV Marknadsföring har arbetat i projektet.

- Vi tyckte idén var bra särskilt eftersom promenaden gynnar många, skåpen blir snyggare och vi minskar risken för förstörelse. När man gör fint sparar man pengar på klottersanering, den erfarenheten har flera städer. Jag skulle gärna vilja lyfta fram en person som varit oumbärlig för projektet, nämligen vår kommunarkivarie Roland Blomkvist som grävt fram alla gamla härliga, fina bilder som sitter på elskåpen, utan honom hade det här inte blivit något, säger Jarl Axelsson.

– Vill man se och läsa alla bilderna är det en promenad på ca 700 meter. Vackra bilder och intressanta, lärorika texter om husen och människorna i Katrineholm. ur ett historiskt perspektiv, säger Louise Magnusson.

Karta över slingan där elskåpen finns

För mer information kontakta gärna: 
Jarl Axelsson, underhållsingenjör på Tekniska verken, 0150-579 97
Jarl.Axelsson@tekniskaverken.se

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
215 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum