Uppsala kommun

Valsätraskolans rektor får utbildningsnämndens ledarskapspris

Dela

Uppsala kommun delar varje år ut pedagogiska priser till tre lärare, i förskola, grundskola och gymnasieskola. Dessutom delas ett ledarskapspris ut till en förskolechef eller en rektor. I år gick ledarskapspriset till Tomas Rylander som är rektor på Valsätraskolan i Uppsala.

Helena Hedman Skoglund och Tomas Rylander. Bild: Uppsala kommun
Helena Hedman Skoglund och Tomas Rylander. Bild: Uppsala kommun

Det pedagogiska priset ska gå till en lärare eller skolledare som är engagerad och inspirerande utöver det vanliga, någon som utvecklar lärandet och på samma gång skapar en trygg lärmiljö. Kollegor till pedagoger och skolledare, elever och vårdnadshavare har nominerat kandidaterna och utbildningsnämnden fattar beslut om vilka som får priserna.

- Pedagogiska ledarskapspriset delar vi i utbildningsnämnden ut till en skolledare som har lyckats särskilt väl med sitt ledarskap på sin skola. Det har varit en ära att få vara med och gratulera Tomas Rylander här på Valsätraskolan i dag. Ledarskapspriset delar vi ut för att uppmärksamma de goda ledare vi har i Uppsala. Och för att vi vill trycka på vilken otrolig vikt det har för hur både elever och personal mår och hur man lyckas i skolan med skolresultaten, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

- Att få det här priset är en erkänsla för ett arbete som jag har lagt ned under lång tid. Så jag känner stolthet. Det är jättenaturligt att det är så, säger Tomas Rylander, rektor på Valsätraskolan.

Priserna delas ut i samband med kommunfullmäktige den 9 december. Priserna kan gå till pedagoger i både kommunala som fristående skolor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Helena Hedman Skoglund och Tomas Rylander. Bild: Uppsala kommun
Helena Hedman Skoglund och Tomas Rylander. Bild: Uppsala kommun
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Förebyggande satsningar och ökat stöd till barns fritid och kultur- och föreningslivet12.12.2019 13:07:36 CETPressmeddelande

Under 2020 vill kulturnämnden i Uppsala skapa förutsättningar för en meningsfull och innehållsrik fritid, ökad trygghet och psykiskt välmående främst för barn, ungdomar och unga vuxna. Satsningen på förebyggande och främjande arbete i olika stadsdelar är en viktig del i Uppsala kommuns arbete för en trygg kommun. I dag tog kulturnämnden beslut om budget för nästa år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum