Värmdö Kommun

Välstädat i Värmdö kommun

Dela

Under helgen genomfördes Städa Sverige på olika platser i kommunen. Deltog gjorde barn och ungdomar aktiva inom Värmdös föreningsliv.

I lördags och söndags var det hög aktivitet kring diken och snår runt omkring i Värmdö, när eventet Städa Sverige gick av stapeln. Runt 30 sällskap från olika barn- och ungdomsföreningar i kommunen samlades på olika platser för att gemensamt hjälpas åt att plocka skräp. I varje städuppdrag ingick 15-20 ungdomar i åldrarna 11-18 tillsammans med en vuxen ledare. Varje deltagande lag fick en ersättning på 5 500 kr.

Bakgrunden till insatsen är att kultur- och fritidsnämnden i Värmdö getts i uppdrag att under 2020 erbjuda barn- och ungdomsföreningar ekonomiska medel i utbyte av naturstädningar, bland annat för att öka trivseln i det offentliga rummet.

”Skräp hamnar i våra vattendrag, i sjöar, i vårt hav, och skadar djur, natur och människor, men tillsammans kan vi bidra till en skräpfri natur och öka medvetenheten kring skräpets påverkan i naturen. Därför har våra lokala idrottsföreningar fått möjligheten att vara med och städa i Värmdö kommun och samtidigt tjäna en slant till föreningskassan, säger Jasmin Farid (M), ordförande för kultur- och fritidsnämnden Värmdö kommun.Städa Sverige har aktiverat städsugna föreningar inom barn- och ungdomsföreningar i 30 år. Via stadasverige.se kan du läsa mer om konceptet.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik NornvallKontorschef, Kultur- & fritidskontoret

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:0857047448fredrik.nornvall@varmdo.se

Jasmin Farid (M)Ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

jasmin.farid@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum