Vänsterpartiet Skåne

Vänsterpartiet Skånes budgetmotion inför 2019 - Ett Skåne för alla, inte för några få

Dela

Start för förkortad arbetstid med bibehållen lön, satsningar på primärvård, återtagande av vårdval i egen regi och avgiftsfri kollektivtrafik för unga över sommaren - det är några av satsningarna i Vänsterpartiets budgetmotion för 2019.

- För oss i Vänsterpartiet har det under många år stått helt klart att sjukvården behöver mer resurser. Alla måste kunna få vård när de behöver den. För att lyckas måste regionen storsatsa på personalen, därför vill vi exempelvis börja införa 30 timmars arbetsvecka med bibehållen lön, säger Sara Svensson, regionråd för Vänsterpartiet.

Regionens ekonomi behöver stärkas både med ökade generella anslag från staten och med en höjd regionalskatt. Resurser behöver framförallt gå till sjukvården utan hårda krav på effektiviseingar. Budgetmotionen finansieras genom en skattehöjning med 80 öre.

- Den 10-11 december antar Region Skåne budget för 2019. Det är stora ideologiska skillnader mellan partiernas förslag – mer resurser till sjukvården eller hårda effektiviseringskrav. Vänsterpartiet väljer att satsa på personalen och en jämlik vård, avslutar Sara Svensson regionråd för Vänsterpartiet i Region Skåne.

Vänsterpartiet vill värna den offentliga, solidariskt finansierade sjukvården. Det ska vara självklart att din bakgrund aldrig avgör hur snabbt du får vård eller vilken vård du får - alla ska ha rätt till vård efter behov.

Du kan läsa hela Vänsterpartiets budgetmotion för 2019 här eller hämta pdf:en under Pressmaterial.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Beslut om utebliven finansiering för Skånes folkhögskolor – Vänsterpartiet i Skåne kritiska till minskad satsning på folkbildning31.1.2019 15:01:28Pressmeddelande

Dagens beslut i Regionala Utvecklingsnämnden går tillbaka till tidigare beslut på riksnivå. Under 2018 fattade den dåvarande regeringen beslut om en satsning på utökade folkhögskoleplatser med tio miljoner extra. Alliansens budget på räcker inte till för att täcka de platser som öppnats upp med den gamla satsningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum