Dramaten

Vårkonsert med Romeo & Julia Kören

Dela

Romeo & Julia Kören har hyllats av publik och kritiker på gästspel och festivaler världen över i snart tre decennier. De har uppträtt i Blå Hallen, vid Kronprinsessan Viktorias bröllop och på äldreboenden genom Kultur i vården. Efter körens som vanligt utsålda julkonserter är det nu dags för vårkonsert på Stora scenen den 27 och 28 mars. Biljetterna släpps idag klockan 12.00.

Romeo & Julia Kören. Foto: Urban Wedin.
Romeo & Julia Kören. Foto: Urban Wedin.

Kören består av ett femtontal sångare, skådespelare och musiker. Med kunskap och erfarenhet från sina olika områden blandar ensemblen spektakulär musik, drama, romantik och komedi i konserter utöver det vanliga.

I scenografin till pjäsen Furstinnan av Amalfi kommer de nu att levandegöra musik av renässansens kompositörer, bland annat musik som hördes i hovet i Amalfi under 1500- och 1600-talet, i en lekfull och genreöverskridande scenkonstupplevelse. 

Turnéer har fört ensemblen till fler än 35 länder, bland annat Kina, USA, Danmark, Mexico, Tyskland, Kroatien, Italien, Japan, Frankrike och Ryssland. Romeo & Julia Kören bevisar med alla sina framföranden att publiken inte behöver vara bekant med musikhistorien för att uppskatta renässansmusiken.

Sagt i pressen om Romeo och Julia Kören
”De får renässansmusiken att kännas modern kul och väldigt groovy.”
Smålandsposten
"… fylld av talang, kreativitet och charm. ”
Las Últimas Noticias, Chile   

Medverkande: Frida Grundel, Johanna Tibblin, Britta Ingmarsdotter, Anna Hansson, Malin Sternbrink, Mia Ternström, Jenny Salomonsen, Ariel Cruz, Mathias Nordström, Lukas Kvissberg, Joakim Rignell, Thomas Lundqvist, Joakim Sikberg, David Sigfridsson, Fredrik Ell, Niklas Atterhall och Pierre Nordahl.

Regi: Benoit Malmberg
Scenografi: Anna Heymowska

Läs mer om Romeo och Julia Kören här

Vårkonsert med Romeo & Julia Kören, den 27-28 mars, Stora scenen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Romeo & Julia Kören. Foto: Urban Wedin.
Romeo & Julia Kören. Foto: Urban Wedin.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Nypremiär för De sista vittnena av Svetlana Aleksijevitj13.2.2020 14:12:01 CETPressmeddelande

Ulla Kassius dramatisering av Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitjs berättelser om barns upplevelser och minnen från andra världskriget i dåvarande Sovjetunionen hyllades och fick goda vitsord efter premiären i september 2017. "Alla borde gå och se" skrev Aftonbladet. Med en ny bearbetning och delvis ny ensemble får den unga publiken nu åter möta några av Dramatens äldre skådespelare som återberättar dessa minnen från en tid då krigets vittnen var i samma ålder som vår nutida publik.

Dramaten och Sveriges Radio fortsätter samarbetet med Svenska berättelser på scen13.2.2020 09:08:51 CETPressmeddelande

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas egna historier, skrivna och berättade av dem själva. Sedan 2016 har Dramaten och Sveriges Radio samarbetat och presenterat de dokumentära berättelserna live på scen tillsammans med poesi och musik. I vår ges en serie med tre föreställningar med en ny berättelse vid varje tillfälle. Premiär på Målarsalen den 19 mars.

Gästspel och workshop med danskompaniet Batsheva Dance Company12.2.2020 09:24:52 CETPressmeddelande

Ett av världens mest ansedda moderna danskompanier, Batsheva Dance Company gästspelar med dansföreställningen Decadance. Föreställningen, som ges på Lilla scenen den 6-7 juni, består av ett potpurri med dansnummer från flera verk av koreograf Ohad Naharin och framförs av kompaniets yngre dansare. Samma datum får publiken även tillfälle att delta i workshop i Gaga, Naharins och danskompaniets rörelsespråk. Den 6 juni ges även ett samtal med Ohad Naharin.

Sverigepremiär för fyrahundraårig brittisk klassiker11.2.2020 09:54:36 CETPressmeddelande

John Websters Furstinnan av Amalfi är en av den brittiska dramatikens verkliga klassiker som nu spelas för första gången i Sverige. En dramatisk historia om kvinnohat och frihetsbegär baserad på verkliga händelser i Italien i början av 1500-talet. Suzanne Osten debuterar som regissör på Stora scenen där skådespelaren Maia Hansson Bergqvist också gör sin första huvudroll. Sverigepremiär den 29 februari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum