Bookmark Förlag

Världssläpp för uppföljaren till Pulitzervinnaren Ljuset vi inte ser

Dela

Samtidigt med nyheten att Ljuset vi inte ser blir Netflix-serie släpper succéförfattaren Anthony Doerr sin första roman på sju år. Idag börjar den efterlängtade En bättre värld säljas i bokhandlarna runt om i världen. Boken har redan innan release mottagits med enastående recensioner och nominerats till National Book Awards.

”Det är en helt unik roman som ger hopp och förtröstan till läsare i alla åldrar”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Anthony Doerr har skapat ett mästerverk genom sin förmåga att knyta samman olika livstider och människoöden. Jag tvekar inte på att detta är en blivande klassiker.” 

Anthony Doerr är författaren som älskas lika varmt av läsarna som av kritikerna. Utöver Pulitzerpriset har han mottagit ytterligare ett dussin prestigefulla utmärkelser. För Ljuset vi inte ser har han fått närmare en miljon femstjärniga omdömen bara på Goodreads, och boken, som är en av vår tid bästsäljande romaner, ska nu bli Netflix-serie i regi av Shawn Levy (Stranger Things) med manus av Steven Knight (Peaky Blinders).

EN BÄTTRE VÄRLD handlar, som Ljuset vi inte ser, om den grymhet som mänskligheten måste genomleva och den godhet som göms i våra hjärtan. Det är en storslagen roman som spänner över hela vår historia och befäster vikten av att skriva ner den.

Genom gripande porträtt av livets olika skeenden, i olika personers liv under olika tidsåldrar, väver Anthony Doerr en berättelse där de olika livsödena knyts samman av en fiktiv bok skriven innan vår tideräkning ens börjat.

Anthony Doerr beskriver själv En bättre värld som ”en berättelse om berättelser, om hopp och om överlevnad mot alla odds – en historia som jag tror att vi alla behöver just nu.”

En bättre värld har redan innan den kommit ut nominerats till National Book Award och utsetts till ”den mest efterlängtade boken” av bland andra New York TimesTimes, Los Angeles Times och Washington Post. ”Detta är ett bländande epos om kärlek, krig och glädjen som står att finna i böcker”, skriver The Guardian om boken medan The Times (UK) kallar den ”en imponerande prestation och ren läsglädje”.

För översättning står Manni Kössler.

För intervjuförfrågningar och recensionsex vänligen kontakta: 

Lina Kåberg Stene, Kult PR lina.kaberg.stene@kultpr.se

Eller Lova Eriksson, Bookmark Förlag lova.eriksson@bookmarkforlag.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Flerfaldigt prisbelönade och bokaktuella Lauren Groff äntligen i Sverige12.10.2021 11:04:58 CEST | Pressmeddelande

Idag kommer Lauren Groffs nya roman Matrix på svenska. Efter en lång prisbelönt utgivning släpper hon en roman som ger nytt perspektiv på kvinnors liv genom historien. Matrix har mottagits till stående ovationer i USA och kommit till final i National Book Award. Idag möter författaren för första gången sina svenska läsare på Internationell författarscen på Kulturhuset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum