Värmdö Kommun

Värmdö förlänger avtal med Bokbåten

Dela

Regionbibliotek Stockholm och Värmdö kommun förlänger sitt samarbete. Avtalet innebär förhoppningsvis att Bokbåten kommer att flyta runt i Värmdös skärgård minst två år till.

Bokbåten är ett flytande bibliotek som ger sig ut i skärgården varje höst och vår. Det flytande biblioteket rymmer 3000 böcker och innehåller alltifrån poesi till romaner till deckare och faktaböcker inom olika ämnen. Det mesta är tryckt litteratur men det finns även en del ljudböcker.

- Alla på Värmdö ska ha tillgång till litteratur och media av hög kvalitet. Bokbåten kommer fortsätta att ge möjlighet till närhet av bibliotek för våra öbor och bidra till att stärka hela skärgården, säger Jasmin Farid, ordförande för kultur- och fritidsnämnden.​ 

Ett bibliotek för alla

Enligt bibliotekslagen ska folkbiblioteken vara tillgängliga för alla som bor i en kommun. Bokbåten är ett utvecklingsprojekt som drivs av Regionbibliotek Stockholm i samarbete med skärgårdskommunerna Norrtälje, Österåker, Värmdö och Haninge. En förutsättning för att Bokbåten ska fortsätta sin resa i skärgården är att alla projektdeltagare väljer att förlänga avtalet.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik NornvallBiträdande kommundirektör

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

0857047448fredrik.nornvall@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum